Fotbal intern

Universitatea Craiova vrea să se antreneze în străinătate: „Dacă există posibilitatea, săptămâna viitoare echipa va pleca”

30.04.2020 | 19:59
Universitatea Craiova vrea sa se antreneze in strainatate Daca exista posibilitatea saptamana viitoare echipa va pleca
ADVERTISEMENT
Marcel Popescu, președintele Universității Craiova, a venit cu o idee îndrăzneață și anume de a duce echipa în străinătate, unde să poată să efectueze antrenamente, conform Oltenia TV.

Universitatea Craiova vrea să se antreneze în străinatate

Marcel Popescu, președintele Universității Craiova, a propus ca formația din Bănie să plece în străinătate, unde să facă antrenamentele pentru o ipotetică reluare a campionatului.
„Noi ştim că pe data de 15 mai se va ridica starea de urgenţă, dar vor rămâne restricţii. Ceea ce este clar e că nu ne putem pregăti colectiv acum.
Dacă există posibilitatea că într-una din ţările unde ne putem deplasa cu un charter sau cu autocarul, să ne putem pregăti colectiv, săptămâna viitoare echipa va pleca”, a spus Marcel Popescu.

„Totul trebuie să fie acoperit de legalitate!”

Marcel Popescu a continuat și a explicat în ce condiții ideea poate prinde contur: Există discuţii şi soluţii, dar totul trebuie să fie acoperit de legalitate. Hotelurile sunt închise în aceste ţări unde se fac antrenamente colective, deci nu poţi sta la hotel.
Acolo au prioritate echipele lor. Austria permite nemţilor să se pregătească la ei şi invers, dar nu altor ţări. Ei îţi dau locaţie, preţuri, dar autoritatea vamală, atunci când ajungi, nu îţi permite intrarea în grup”.
„Dacă aceste lucruri se vor rezolva şi vom toate acordurile, vom pleca. Vom vedea ce se întâmplă în Portugalia, Germania şi Austria. Vom pleca pentru a ne pregăti în grup”, a mai spus președintele Craiovei.

Corneliu Papură, antrenorul Craiovei, a anunțat că nu renunță la câștigarea titlului de campion, chiar dacă misiunea va fi mult mai grea, având în vedere că fanii nu vor putea veni pe stadion din cauza restricțiilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

„Mai sunt opt meciuri, nu este nimeni favorit, doar cineva are un avans. Dar sunt opt meciuri, multe puncte puse în joc aşa că nu este nimic jucat.

Am mai jucat. E complicat, mai ales pe noi ne dezavatajează pentru că avem un public care ne împinge de la spate pe teren propriu”, a mai spus Papură.