News

Premieră în școala românească! Prima universitate unde poți urma cursuri pentru bloggeri, vloggeri sau influenceri

O universitate din România le oferă studenților ocazia să urmeze cursuri pentru bloggeri, vloggeri sau influenceri, însă adaugă și alte noi discipline în programă.
28.11.2021 | 11:34
Premiera in scoala romaneasca Prima universitate unde poti urma cursuri pentru bloggeri vloggeri sau influenceri
Prima universitate din România unde poți studia cursuri de blogger, de vlogger sau de influencer. Sursa foto: Andreea Alexandru, Mediafax.
ADVERTISEMENT

Lumea modernă evoluează pe zi ce trece, însă nu toate aspectele vieților noastre reușesc să țină pasul cu tehnologia. Mediul academic a rămas întotdeauna în urmă în fața provocărilor reale cu care se confruntă viitorii adulți.

Totuși, apar și schimbări, pe care dacă acum unii le privesc cu reticență și mai degrabă cu amuzament, ar putea deveni o realitate curentă în viitorul nu foarte îndepărtat.

ADVERTISEMENT

Astfel, la Universitatea Dunărea de jos din Galați au fost introduse în premieră națională cursuri pentru bloggeri, vloggeri și influenceri.

Cu toate că pentru unii acești termeni nu înseamnă prea multe, alții au reușit chiar să își clădească un adevărat renume în mediul online, datorită activităților pe care le întreprind acolo.

ADVERTISEMENT

Aceste noi cursuri au fost deja aprobate de către conducerea Universității, care spune că mediul virtual este foarte important, astfel că instituția pe care o conduc trebuie să se adapteze cerințelor reale ale pieței. Pentru că online-ul a devenit indispensabil vieții noastre, trebuie acordată o atenție sporită acestui mediu.

Cursuri pentru bloggeri, dar și pentru viitori degustători de vin

Cursurile pentru vloggeri, bloggeri sau influenceri fac parte din departamentul de formare continuă și transfer tehnologic al Universității din Galați.

ADVERTISEMENT

Cei interesați de astfel de cursuri vor avea ocazia să se înscrie la ele începând cu semestrul al doilea al anului în curs. Durata acestor noi cursuri va fi de aproximativ 40 de ore.

”Ţinem să fim în pas cu modificările din societate şi să venim în întâmpinarea cererilor. Mediul virtual este, fără îndoială, la fel de important ca cel real în ultima perioadă, iar noi încercăm la nivelul Universităţii şi, mai ales la nivelul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic, să ne adaptăm cerinţelor pieţei, aşa a venit şi ideea acestor cursuri. Avem specialişti în foarte multe domenii la nivelul Universităţii şi vrem să capacităm la maximum acest potenţial”, arată dr. Alexandru Nechifor, prorector al Universității Dunărea de Jos, relatează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Mai există o premieră în cadrul aceleiași universități. Astfel, cei dornici să devină somelieri vor avea ocazia să ia parte la cursuri specializate pentru a învăța despre arta degustării vinului.

Tot aici a apărut și un program de educație digitală în învățământul superior.

La Universitatea Dunărea de Jos din Galați sunt înscriși peste 18.000 de studenți, ce urmează cursurile uneia dintre cele 14 facultăți.

ADVERTISEMENT