Sport

Universitățile americane se întrec în oferte pentru David Popovici. Fenomenalul sportiv este și un elev foarte bun

David Popovici a încheiat finala olimpică la 200 metri liber pe poziția a patra, la două sutimi de secundă de podium, cu un nou record mondial de juniori. Universitățile americane speră să-l convingă să se mute peste ocean.
27.07.2021 | 13:42
Universitatile americane se intrec in oferte pentru David Popovici Fenomenalul sportiv este si un elev foarte bun
David Popovici
ADVERTISEMENT

Înotătorul David Popovici a încheiat pe locul patru, la doar două sutimi de secundă de podiumul olimpic, cursa de 200 metri liber.

Cronometrat în 1:44.66, fenomenalul sportiv român a stabilit un nou record mondial de juniori și un nou record național în proba de 200 de metri liber.

ADVERTISEMENT

Ademenit cu oferte de studii și burse sportive

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici nu avea cum să treacă neobservată, nici de specialiști, nici de vânătorii de talente.

Sportivul român a terminat al patrulea cursa de 200 metri liber și va lupta, marți, pentru calificarea în finala olimpică în proba preferată, 100 metri liber.

ADVERTISEMENT

Gazeta Sporturilor scrie că David Popovici este asalta cu oferte de studii și burse sportive de cele mai importante universități din Statele Unite ale Americii.

”Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește.

ADVERTISEMENT

Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, a declarat pentru sursa citată, Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului.

I se spune ”micul Google”

Antrenorul Adrian Rădulescu a dezvăluit că sportivul său, elev al Liceului George Coșbuc din Capitală, este poreclit de colegi ”micul Google”.

ADVERTISEMENT

”Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie, de unde și-a atras și porecla de ’micul Google’. Uimește prin memoria sa.

Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar ’micul Google’ le recunoaște imediat”, a povestit Adrian Rădulescu, pentru sursa citată.

David Popovici a corectat în ultima perioadă mai multe recorduri mondiale și naționale de juniori și are cel mai bun timp din lume pe distanța de 100 metri liber, iar specialiștii îl creditează cu șanse reale la câștigarea unei medalii în proba regină a înotului.

ADVERTISEMENT