Premier League

Jose Mourinho a alcătuit 11-le ideal al jucătorilor pe care i-a antrenat. Surpriză, Cristi Chivu, titular incontestabil la Inter, nu se regăseşte în echipă!

30.03.2020 | 18:33
Jose Mourinho a alcatuit 11le ideal al jucatorilor pe care ia antrenat Surpriza Cristi Chivu titular incontestabil la Inter nu se regaseste in echipa
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a făcut o analiză a celor mai buni jucători pe care i-a antrenat până acum în cariera sa, reuşind, cu destulă dificultate, pentru că au fost mulţi fotbalişti de valoare sub comanda sa, să alcătuiască un unsprezece al acestora.

Unsprezecele ideal al jucătorilor pe care i-a antrenat Jose Mourinho

Portughezul a acceptat provocarea venită din partea publicaţiei online Givemesport.com. Jose Mourinho a antrenat pe Porto, Chelsea de două ori, Inter, Real Madrid, Manchester United şi acum este la Tottenham.

ADVERTISEMENT

Din această echipă ideală nu face parte nici un jucător de la Manchester United, cu care a câştigat Europa League în 2017, dar de la care a plecat pe uşa din dos în decembrie 2018.

Cristi Chivu a fost titular cu Mourinho la Inter

Însă, nu se regăseşte nici fostul internaţional român Cristi Chivu, deşi Mourinho a avut mereu numai cuvinte de apreciere la adresa sa şi l-a titularizat permanent cât a stat la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulţi jucători provin de la Chelsea, club unde Mourinho a adus şi titlu şi Champions League pentru clubul patronat de rusul Roman Abramovici.

Opt jucători de la Chelsea

Iată cum arată primul 11 al portughezului, așezați în 4-2-3-1:

Petr Cech (Chelsea) – Javier Zanetti (Inter), John Terry (Chelsea), Ricardo Carvalho (FC Porto, Chelsea, Real Madrid), William Gallas (Chelsea) – Claude Makelele (Chelsea), Frank Lampard (Chelsea), Mesut Ozil (Real Madrid) – Eden Hazard (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Didier Drogba (Chelsea).

Aşadar, nu mai puţin de opt dintre primii 11 jucători din unsprezecele ideal al lui Mourinho provin de la gruparea de pe Old Trafford, doar portughezul Ricardo Carvalho mai lucrând cu el şi la Porto şi la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Antrenamente video la Tottenham în perioada de stat acasă

În altă ordine de idei Mourinho se preocupă intens ca jucătorii de la  Tottenham să rămână într-o bună formă fizică, chiar dacă sunt nevoiţi să rămână în locuinţele lor.

El a organizat şedinţe video, lucru care i-a surprins pe unii dintre jucători, după cum a recunoscut mijlocaşul Harry Winks. La ele participă şi sud-coreeanul Son şi olandezul Bergwijn, chiar dacă ei sunt acum în ţările natale.

ADVERTISEMENT