News

Untold, Neversea, Electric Castle și Summer Well , sprijin financiar de la Guvern. Câți bani primesc de la stat

09.09.2020 | 23:41
Untold Neversea Electric Castle si Summer Well  sprijin financiar de la Guvern Cati bani primesc de la stat
Guvernul Orban va sprijini Untold
ADVERTISEMENT

PNL a identificat o nouă țintă care necesită o infuzie imediată de capital, însă reacțiile din popor nu sunt tocmai pozitive.

Cu toate că sunt evenimente private, care generează singure venituri de milioane de euro, Guvernul Orban simte nevoia să redirecționeze fonduri spre Untold, Neversea și alte „evenimente culturale”.

ADVERTISEMENT

Asta, în contextul în care economia României are de suferit și nu există bani pentru majorarea de pensii, salarii sau alocații.

Guvernul Orban vrea să sprijine Untold, Electric Castle și Neversea

Raluca Turcan a făcut anunțl triumfalist pe Facebook, prin care a anunțat „sprijinul” Guvernului, însă nu toți internauții au apreciat măsura.

ADVERTISEMENT

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor.

ADVERTISEMENT

Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță! #încredereșisolidaritate”, a transmis Turcan.

Reacțiile negative nu au încetat să apară la postarea vicepremierului. „Salariul minim 1200 de lei. Aici nu exista niciun sprijin?”, a scris George, completat de Wervol: Manelele de la Untold și Neversea sunt cultura?”.

ADVERTISEMENT

Auziti da bordelurile nu le sprijiniti? Sa sprijini cluburi de distractie mi se pare foarte ciudat. Asta e ceva optional, cine doreste asa ceva plateste bilet; ca sa nu mai zic ca piata libera intr un fel stabileste prioritatile, necesitatile; Pai daca au ajuns “liberalii” sa decida ca prioritatea e sa dansam, sa chiuim dar sa facem kk in fundul curtii…”, a transmis și Cătălin.

S-au terminat de făcut toalete și apa in scoli? Ați terminat cu construcția de Grădinițe? E bine ca se cunosc prioritățile…?”, este un alt mesaj, din zecile de reacții negative.

ADVERTISEMENT