Fotbal international

Jurnalistul căruia i s-a făcut rău la Olanda – Argentina a murit! Postare tulburătoare înainte de a se prăbuși: “Organismul meu a cedat”. Fratele său, acuze șocante: “A fost ucis!”

Un jurnalist s-a prăbușit cu câteva minute înainte de finalul prelungirilor de la meciul Olanda - Argentina, iar la spital, autoritățile au fost nevoite să declare decesul.
10.12.2022 | 10:01
Jurnalistul caruia i sa facut rau la Olanda  Argentina a murit Postare tulburatoare inainte de a se prabusi Organismul meu a cedat Fratele sau acuze socante A fost ucis
Un jurnalist american a decedat în timp ce transmitea Olanda - Argentina de la Cupa Mondială. Sursă foto: Twitter - @geglobo.
ADVERTISEMENT
10-12-2022
08:20

Un jurnalist american a murit după ce s-a prăbușit în timpul meciului Olanda - Argentina

Meciul dramatic Olanda – Argentina din sferturile Cupei Mondiale din Qatar a fost ultimul pentru un jurnalist american în vârstă de 49 de ani. Deși, inițial, era vorba despre un comentator argentinian, așa cum s-a anunțat inițial, a ieșit la iveală că este vorba despre un jurnalist de peste ocean. 

Grant Wahl a căzut pe spate cu tot cu scaun cu 4 minute înainte de finalul prelungirilor la Olanda – Argentina. Reporterii din jur au cerut imediat intervenția paramedicilor, iar deși au reacționat prompt, ulterilor, colegilor jurnaliști li s-a comunicat că Grant Wahl a murit la spital. 

„El lucra la știrea lui pe laptopul său, era cu aproximativ 4 minute până la sfârșitul prelungirilor. Râdea la o glumă pe care am văzut-o pe Twitter cu doar câteva minute mai devreme. Nu pot să cred. Cele mai sincere condoleanțe familiei lui Grant Wahl”, a fost mesajul lui Rafael Cores, jurnalist coleg cu Grant Wahl. 

Fratele jurnalistului decedat, Eric, pune în lumină o ipoteză misterioasă. Fratele gay al lui Grant Wahl este de părere că jurnalistul american a fost ucis. Grant Wahl fusese reținut la începutul meciului SUA – Țara Galilor, deoarece a purtat o cămașă în culorile curcubeului pentru a sprijini comunitatea LGBTQ, intens criticată în Qatar. 

„Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială. Nu cred că fratele meu tocmai a murit, cred că a fost ucis”, a declarat Eric, fratele jurnalistului american. 

Joi, 8 decembrie, înainte să se producă tragedia, Grant Wahl a postat un episod din podcastul său în care vorbea despre problemele sale de sănătate.

„Organismul meu a cedat în cele din urmă. Trei săptămâni de somn puțin, stres ridicat și multă muncă vă pot face asta. Ceea ce fusese o răceală în ultimele 10 zile s-a transformat în ceva mai grav în noaptea meciului SUA-Olanda și am simțit că pieptul meu ia un nou nivel de presiune și disconfort.

„Am intrat astăzi la clinica medicală de la centrul media principal și au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat o cură de antibiotice și niște sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine doar câteva ore mai târziu. Dar totuși: Nu, bueno”, a fost mesajul tulburător al lui Grant Wahl.

Grant Wahl a fost unul dintre cei 82 de jurnaliști premiați de FIFA pentru participarea la opt sau mai multe Cupe Mondiale. 

geAcesta a avut nevoie de intervenția medicilor, care au acționat prompt și au scos mai multe scaune pentru a-l pune pe o targă și a-l transporta la spital.

Unui comentator argentinian i s-a făcut rău pe stadion la Argentina – Olanda

Un comentator argentinian nu a mai prins loviturile de departajare de la duelul dintre Argentina și Olanda, pentru că i s-a făcut rău în timpul prelungirilor.

ADVERTISEMENT

Medicii au intervenit rapid și i-au acordat primul ajutor, acesta fiind transportat ulterior spre spital, pentru a fi examinat amănunțit.

Argentina a deschis scorul în prima repriză, după golul lui Molina, iar echipa lui Scaloni și-a mărit avantajul după ce Lionel Messi a transformat un penalty în minutul 75.

ADVERTISEMENT

Când totul părea termina, Wout Weghorst a reușit să reducă din diferență în minutul 82, iar în minutul 90+10 același Weghorst mai înscria o dată și împingea meciul în prelungiri.

În prelungiri, argentinienii au revenit la cârma partidei și au ratat mai multe ocazii, inclusiv au trimis o minge în bară prin Enzo Fernandez.

ADVERTISEMENT
Comentatorul argentinian căruia i s-a făcut rău
Comentatorul argentinian căruia i s-a făcut rău

Și penalty-urile au fost dramatice

La loviturile de departajare, Emiliano Martinez a fost eroul Argentinei, blocând primele două penalty-uri ale olandezilor. „Portocala mecanică” nu s-a lăsat mai prejos, iar fotbaliștii lui Louis Van Gaal au transformat penalty-urile rămase fără probleme.

Speranțele batavilor fuseseră reaprinse după ce Enzo Fernandez a trimis pe lângă poartă și toată presiunea a căzut pe umerii lui Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Internazionale Milano a stat puțin pe gânduri înainte de a șuta, mai ales că ratase mai multe ocazii bune în timpul confruntării. În cele din urmă a șutat în colțul din stânga, fără șanse pentru Andries Noppert, care a ales colțul opus.

Argentina se va confrunta în semifinalele Campionatul Mondial din Qatar cu Croația, care a eliminat-o pe Brazilia tot la loviturile de departajare, însă croații au transformat toate penalty-urile, în timp ce Rodrygo și Marquinhos au ratat pentru „Selecao”.

ADVERTISEMENT