Sport

Unul din cei mai în vogă antrenori ai momentului, cuvinte de apreciere pentru Mircea Lucescu. ”Ce emoție să-l întâlnesc. Îl admir”

Mircea Lucescu poate cuceri, miercuri, al patrulea trofeu cu Dinamo Kiev. Echipa românului o va înfrunta pe Sahtior Donețk, în Supercupă. Antrenorul adversarei e încântat de întâlnirea cu Lucescu.
22.09.2021 | 19:42
Unul din cei mai in voga antrenori ai momentului cuvinte de apreciere pentru Mircea Lucescu Ce emotie sal intalnesc Il admir
Roberto De Zerbi. Foto: Şahtior Doneţk Twitter
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni. La toate cluburile la care a antrenat, românul și-a lăsat amprenta.

Oponentul lui, de pe banca fostei sale echipei, Șahtior Donețk, a mărturisit că îl admiră pe antrenorul român și că este o onoare să-l întâlnească.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Șahtior Donețk îl admiră pe Mircea Lucescu încă din copilărie

Fostul mijlocaș Roberto De Zerbi este unul dintre cei mai apreciați antrenori din noul val. Italianul în vârstă de 42 de ani a preluat-o în această vară pe Șahtior Donețk, echipă la care Mircea Lucescu a scris istorie.

Miercuri seara, Dinamo Kiev și Șahtior Donețk își dispută primul trofeu al noului sezon, Supercupa Ucrainei, iar De Zerbi este încântat de duelul cu tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

”Ce emoție să-l întâlnesc pe Lucescu, pe care l-am urmărit încă din copilărie, pe când era la Brescia! Îmi amintesc bine acea echipă antrenată de Lucescu.

A fost una cu adevărat grozavă, i-am admirat, așa cum îl admir și astăzi. Îl apreciez pe Mircea Lucescu și îmi place că după atâția ani are încă pasiunea pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Pentru mine este o onoare să-l întâlnesc și este o onoare să fiu antrenor în Ucraina”, a declarat Roberto De Zerbi.

Roberto De Zerbi a jucat doi ani la CFR Cluj

Format ca jucător în academia lui AC Milan, Roberto De Zerbi a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști italieni. Nu a apucat să joace pentru clubul la care a crescut, fiind mereu împrumutat.

ADVERTISEMENT

A debutat în Serie A târziu, abia la 26 de ani, când a fost transferat de Napoli, de la Catania. Cea mai bună perioadă a carierei de fotbalist a petrecut-o, însă, la CFR Cluj.

Achiziționat în 2010, italianul și-a trecut în palmares două titluri de campion cu gruparea feroviară și o Cupă a României.

Și-a început cariera de antrenor în 2013, iar în 2018 a semnat cu Sassuolo, echipă la care a impresionat prin rezultatele obținute. Din această vară este antrenorul lui Șahtior Donețk.

ADVERTISEMENT
Tags: