News

Unul dintre autorii masacrului din Canada, găsit mort: ”E probabil să fi fost ucis de fratele său”. Al doilea criminal e în libertate

Autoritățile din Canada l-au găsit mort pe unul dintre frații cuțitari care au ucis 10 oameni pe stradă. Al doilea criminal e în libertate și e considerat periculos, deși ar putea fi rănit.
06.09.2022 | 09:20
Unul dintre autorii masacrului din Canada gasit mort E probabil sa fi fost ucis de fratele sau Al doilea criminal e in libertate
Frații criminali din Canada. Foto: ABC Net
ADVERTISEMENT

Paradoxal, cadavrul unuia dintre frații ucigași a fost găsit într-una din localitățile unde au avut crimele din ultimle zile.

Unul dintre frații cuțitari din Canada, găsit mort

Potrivit ABC.net.au, Damien Sanderson a fost descoperit în comunitatea indigenă James Smith Cree Nation, cu ”răni vizibile”, într-o ”zonă ierboasă, în apropierea unei case în curs de examinare”. Anunțul a fost făcut de comisarul adjunct al Poliţiei Regale Canadiene, Rhonda Blackmore.

ADVERTISEMENT

Fratele Miles Sanderson e posibil rănit și ar avea nevoie de îngrijiri medicale, conform autorităților. Cu toate acestea, bărbatul se află în continuare în libertate și ar putea fi periculos. “Recomandăm oamenilor să fie vigilenţi în continuare, este considerat periculos. Acţiunile sale au arătat că este violent“, a transmis Poliția.

”Nu putem spune cu siguranţă cum a murit Damien, dar se poate să fi fost ucis de fratele său”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

10 persoane au fost ucise și 18 au fost rănite grav de frații Sanderson, care au înjunghiat, aparent fără motiv, oameni pe stradă în diverse orașe din Canada. Sute de polițiști au fost mobilizați pentru a-i prinde pe frați.

Autoritățile au identificat nu mai puțin de 13 scene ale crimei, printre care o comunitate indigenă. De altfel, atacatorii și victimele par a fi din comunitatea minoritară indigenă, alcătuind 5% din populație. Comunitățile de acest tip sunt de obicei extrem de sărace.

ADVERTISEMENT

Justin Trudeau, premierul canadian, era îngrozit de cele întâmplate în țara sa. “Atacurile care au avut loc astăzi în Saskatchewan sunt înfiorătoare şi sfâşietoare. mă gândesc la cei care şi-au pierdut pe cei dragi şi la cei care au fost răniţi”, scria Trudeau pe Twitter.

Autoritățile anunțau în urmă cu 24 de ore că fac tot ce pot pentru a-i prinde pe indivizi. Oamenii erau sfătuiți să fie extrem de precauți în această perioadă pentru a nu se supune unor riscuri inutile care i-ar putea pune în pericol.

ADVERTISEMENT

”Facem toţi paşii posibili pentru a urmări aceşti indivizi. Este cu siguranţă un eveniment semnificativ, dacă nu cel mai grav pe care l-am văzut în ultimii ani. Dacă Damien şi Myles ascultă sau primesc aceste informaţii, le-aş cere să se predea imediat în poliţie”, transmitea și Rhonda Blackmore, comisarul adjunct al Royal Canadian Mounted Police.

ADVERTISEMENT