Sport

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila a fost transferat la București! UPDATE Un elicopter SMURD l-a adus la Spitalul Floreasca

16.09.2018 | 13:20
Unul dintre baschetbalistii injunghiati la Braila a fost transferat la Bucuresti UPDATE Un elicopter SMURD la adus la Spitalul Floreasca

UPDATE  Baschetbalistul american Darrel Bowie, care a suferit multiple plăgi înjunghiate în urma atacului comis la o terasă din Braila, este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală. Joseph McClain este stabil, fiind conştient. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, dr Alina Neaşcu, medicul curant a decis transferul sportivului la Spitalul Floreasca din Capitală, nu pentru că starea lui s-ar fi înrăutăţit în ultimele ore, în urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, ci pentru a preîntâmpina orice eventuală complicaţie.

Cel de al doilea sportiv înjunghiat, un tânăr de 26 de ani, este duminică după-amiază conştient, cooperant, stabil, internat în continuate pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Brăila. Evoluţia sportivului este favorabilă, a mai declarat reprezentantul SJU Braila. Este transferat Darrel Bowie, sportivul care a avut plâmânul perforat în urma atacului.


Se complică situația celor doi baschetbaliști înjunghiați la Brăila. Unul dintre ei, cel care se află în stare gravă, ar putea fi transferat de urgență la București! Cei doi americani sunt în clipa de față stabili, echilibraţi, fiind internaţi la secția de Terapie Intensivă. De altfel, reprezentanții Spitalului Judeţean Brăila au declarat că sportivii aveau multiple plăgi în momentul în care au ajuns în unitatea de prim ajutor.

”Este vorba despre doi pacienţi, unul de 24 de ani, altul de 26 de ani, victimele unor agresiuni. Cel de 26 de ani are plăgi toracice penetrante, cel de 24 de ani multiple plăgi penetrante abdominale şi toracice. S-a intervenit chirurgical, acum se află la Terapie Intensivă, echilibraţi”, a declarat doctorul Alina Neacşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila.

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila ar putea fi transferat la București! Collins
Baschetbalistul de 24 de ani ar putea fi transferat de urgență la București

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila ar putea fi transferat la București!

Doctorul Alina Neacșu a mai precizat că starea baschetbalistului de 24 de ani care are un plămân perforat este mai gravă și că se așteaptă o decizie în ceea ce-l privește în funcție de cum decurg lucrurile. Medicul nu exclude posibilitatea ca acesta să ajungă într-o unitate din București

”Aşteptăm evoluţia post intervenţie chirurgicală şi, dacă starea lui se deteriorează, va fi transferat la Bucureşti unde s-a luat deja legătura cu un spital”, a mai spus Alina Neacşu. Chestionată și asupra naturii plăgilor, medicul a declarat că într-adevăr sunt multiple plăgi penetrante, cel mai probabil acestea fiind produse de un cuţit.

Baschetbalist american în stare gravă după un conflict în Brăila

Baschebaliştii Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o teresă din centrul orașului Brăila. Poliția este cea care a preluat cazul și încearcă acum să-i găsească pe atacatori.

”În jurul orei 2.00, doi cetăţeni americani au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane aflate pe terasa unui bar din Brăila. În timpul conflictului, cei implicaţi şi-au aplicat lovituri, în final cei doi cetăţeni americani fiind înjunghiaţi. Se pare că este vorba despre un cuţit”, a declarat Geanina Niculae, din partea Inspectoratului Poliției Județene din Brăila.

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila ar putea fi transferat la București! Collins și Bowie
Cei doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați la o terasă din centrul orașului Brăila

Poliția recunoaște că cei doi au fost înjunghiați cu un cuțit

Reprezentanta Poliției a mai precizat că victimele au fost transportate de urgență la spital, iar agenții au întocmit pe loc dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”De asemenea, se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict. La această oră se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment”, a mai spus Niculae.

Cei doi americani, Darrel Bowie si Joseph McClain ar fi fost loviți cu pumnii și sticle, dar și cu un cuțit. Martori la întreaga scenă au fost mai mulți colegi de echipă ai baschetbaliștilor. Unul dintre ei, Bowie se află în stare gravă, cu plămânul perforat, fiind supus deja unei intervenții chirurgicale. De remarcat că cei doi baschetbalisti au ajuns la echipa Cuza Sport în urmă cu doar o lună de zile.

24 de ani are sportivul american înjunghiat la Brăila și care se află în stare gravă