Sporturi

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila s-a întors în SUA! ”Am plecat pe proprie răspundere”

29.09.2018 | 08:49
Darrell Bowie, unul dintre baschetbaliștii americani înjunghiați la Brăila, s-a întors în SUA pe proprie răspundere

Darrell Bowie, unul dintre baschetbaliștii americanți înjunghiați la Brăila în urmă cu două săptămâni, s-a întors în SUA pe proprie răspundere. Sportivul a povestiut că medicii i-au recomandat să mai rămână sub suupraveghere în România, dar acesta a refuzat și a plecă împreună cu mama și mătușa sa la Chicago.

”Deși e riscant, eu am decis să plec acasă, pe proprie răspundere. Nu voiam să stau aici, unde am fost atacat. În plus, nici nu pot juca baschet, iar eu pentru asta venisem în România. Sper să îmi revin, să pot juca în continuare baschet și să fiu chiar mai bun decât înaintea acestui necaz”, a declarat Darrell Bowie pentru gsp.ro.

Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la Brăila s-a întors în SUA: ”Ceilalți colegi evită să mai iasă în oraș”

”Joseph, colegul meu, nu poate să plece. Are interdicție să meargă cu avionul încă vreo două luni, din cauză că a fost înjunghiat în zona ficatului. Am vorbit cu ceilalți doi colegi americani, care au scăpat fără să fie înjunghiați. Nici ei nu știu ce vor face. Dar sunt speriați, evită să mai iasă în oraș, mai ales seara. Preferă să stea mai mult în hotel și cu echipa”, a mai spus Darrell Bowie, unul dintre cei doi baschetbaliști americanți înjunghiați la Brăila și care a decis să se întoarcă în SUA.

Darrell Bowie într-un meci din liga universitară din SUA
Darrell Bowie într-un meci din liga universitară din SUA

Americanul nu știe dacă se va întoarce vreodată în România, dar a precizat că aici a întâlnit și oameni drăguți: ”Nu știu, mi-e greu să spun. Oricum, nu curând. Încă nu am trecut, psihic, peste asta. Fizic, medicii mi-au spus că o să mă recuperez în vreo două luni. Dar psihic, va dura mai mult. Aici e locul în care am fost atacat, era să-mi pierd viața. Nu asta e părerea mea despre România. Am întâlnit oameni drăguți, amabili, săritori, gata să te ajute”.

Darrell Bowie a povestit că nu a mai fost niciodată implicat într-un astfel de incident: ”Am avut ghinion să nimeresc într-o situație pe care n-aș fi crezut că o pot întâlni chiar eu. Și acasă, în Statele Unite, e multă violență. Dar nici în Milwaukee, unde m-am născut, nici în Chicago, unde ne-am mutat de vreo trei ani, nu am fost implicat în așa ceva. Am încercat să mă țin departe de probleme de acest gen”.

Baschetbaliștii americani ai formației ACS Cuza Brăila, Darrell Bowie şi Joseph McClain, au fost înjunghiați în urmă cu două săptămâni pe o terasă din oraș. Principalul suspect este interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, poreclit “Dasaev”, care a și fost reținut pentru 29 de zile. Un al doilea suspect în acest caz este un fost luptător de MMA retras de trei ani, Valentin Cătălin Bulza, prieten bun cu ”Dasaev”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri