ADVERTISEMENT
News

A murit încă unul dintre cei 6 pacienți salvați din incendiul de la Neamț. Fusese transferat la Lețcani. Update

Autor: Cerasela Stafie | 19.11.2020 | 19:17
A murit încă unul dintre cei 6 pacienți salvați din incendiul de la Neamț. Fusese transferat la Lețcani. Update
Unul dintre cei 6 pacienți salvați din incediul de la Neamț a murit. Fusese transferat la Iași Sursa foto: Inquam Photos/Justinel Stavaru

Al doilea dintre cei șase pacienți transferați la Spitalul modular de la Leţcani după incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ a murit în cursul zilei de 19 noiembrie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19 noiembrie, ora 19:17 / Încă o victimă a incendiului de la Piatra Neamț, din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a murit.

Este vorba de o femeie în vârstă de 68 de ani, care fusese transferată în urma incendiului care a avut loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț. Numărul victimelor după drama de la ATI Piatra Neamț se ridică astfel la 13, anunță Bzi.


Știrea inițială, 18 noiembrie, ora 14:34 / La spitalul din Iași mai sunt internați cinci pacienți veniți de la Piatra Neamț după incediul care a devastat secția ATI. Toate cele 5 persoane care au rămas în viață sunt în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului a fost făcut de managerul Spitalulului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ. Aceasta nu menționează dacă pacienta fusese rănită în urma tragediei de acum 4 zile.

Un pacient transferat de la ATI Piatra Neamț a decedat la Iași

Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei şase de la Neamt. Este vorba de o femeie 72 ani, cu multiple comorbiditati”,  a declarat Carmen Dorobăț, potrivit Adevărul. Aceasta are în subordine şi Spitalul Modular Leţcani.

Femeia care s-a stins din viață astăzi este cea de a doua persoană transferată de la Piatra Neamț care decedează. Un al pacient, care fusese transferat la Pașcani, a pierdut lupta cu SARS – CoV- 2 pe 16 noiembrie, iar decesul lui s-a produs din cauza infecției cu virusul, neavând legătură cu incendiul.

ADVERTISEMENT

În urma catastrofei de la sectia de Anestezie și Terapie Intesivă Spitalului Judeţean Neamţ au murit 10 pacienți și alte 7 pesoane au fost rănite. Pacienții care aveau nevoie de îngrijiri medicale pentru infecția cu Covid-19 au fost transferați la alte spitale.

Medicul care era de gardă în momentul producerii incendiului a suferit răni grave încercând să salveze pacienții și a fost transferat la  Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Acesta se află în continuare în stare gravă cu arsuri de gradul II, III și IV pe 75% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Totodată, cinci din cei zece pacienți decedați în urma acestui eveniment tragic au fost carbonizați. Pentru a putea fi indentificați s-a apelat la testarea ADN.

Managerul spitalului și-a prezentat demisia după această tragedie. Lucian Micu a distribuit un mesaj amplu pe pagina de Facebook în care își explică decizia. El a precizat că demisia vine din respect pentru familiile celor decedați și nu este un abandon.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!