News

A murit încă unul dintre cei 6 pacienți salvați din incendiul de la Neamț. Fusese transferat la Lețcani. Update

19.11.2020 | 19:17
A murit inca unul dintre cei 6 pacienti salvati din incendiul de la Neamt Fusese transferat la Letcani Update
Unul dintre cei 6 pacienți salvați din incediul de la Neamț a murit. Fusese transferat la Iași Sursa foto: Inquam Photos/Justinel Stavaru
ADVERTISEMENT

Al doilea dintre cei șase pacienți transferați la Spitalul modular de la Leţcani după incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ a murit în cursul zilei de 19 noiembrie.

UPDATE, 19 noiembrie, ora 19:17 / Încă o victimă a incendiului de la Piatra Neamț, din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a murit.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o femeie în vârstă de 68 de ani, care fusese transferată în urma incendiului care a avut loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț. Numărul victimelor după drama de la ATI Piatra Neamț se ridică astfel la 13, anunță Bzi.


Știrea inițială, 18 noiembrie, ora 14:34 / La spitalul din Iași mai sunt internați cinci pacienți veniți de la Piatra Neamț după incediul care a devastat secția ATI. Toate cele 5 persoane care au rămas în viață sunt în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului a fost făcut de managerul Spitalulului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ. Aceasta nu menționează dacă pacienta fusese rănită în urma tragediei de acum 4 zile.

Un pacient transferat de la ATI Piatra Neamț a decedat la Iași

Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei şase de la Neamt. Este vorba de o femeie 72 ani, cu multiple comorbiditati”,  a declarat Carmen Dorobăț, potrivit Adevărul. Aceasta are în subordine şi Spitalul Modular Leţcani.

ADVERTISEMENT

Femeia care s-a stins din viață astăzi este cea de a doua persoană transferată de la Piatra Neamț care decedează. Un al pacient, care fusese transferat la Pașcani, a pierdut lupta cu SARS – CoV- 2 pe 16 noiembrie, iar decesul lui s-a produs din cauza infecției cu virusul, neavând legătură cu incendiul.

În urma catastrofei de la sectia de Anestezie și Terapie Intesivă Spitalului Judeţean Neamţ au murit 10 pacienți și alte 7 pesoane au fost rănite. Pacienții care aveau nevoie de îngrijiri medicale pentru infecția cu Covid-19 au fost transferați la alte spitale.

ADVERTISEMENT

Medicul care era de gardă în momentul producerii incendiului a suferit răni grave încercând să salveze pacienții și a fost transferat la  Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Acesta se află în continuare în stare gravă cu arsuri de gradul II, III și IV pe 75% din suprafața corpului.

Totodată, cinci din cei zece pacienți decedați în urma acestui eveniment tragic au fost carbonizați. Pentru a putea fi indentificați s-a apelat la testarea ADN.

Managerul spitalului și-a prezentat demisia după această tragedie. Lucian Micu a distribuit un mesaj amplu pe pagina de Facebook în care își explică decizia. El a precizat că demisia vine din respect pentru familiile celor decedați și nu este un abandon.

ADVERTISEMENT