News

A murit încă unul dintre cei 6 pacienți salvați din incendiul de la Neamț. Fusese transferat la Lețcani. Update

19.11.2020 | 19:17
A murit inca unul dintre cei 6 pacienti salvati din incendiul de la Neamt Fusese transferat la Letcani Update
Unul dintre cei 6 pacienți salvați din incediul de la Neamț a murit. Fusese transferat la Iași Sursa foto: Inquam Photos/Justinel Stavaru
ADVERTISEMENT

Al doilea dintre cei șase pacienți transferați la Spitalul modular de la Leţcani după incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ a murit în cursul zilei de 19 noiembrie.

UPDATE, 19 noiembrie, ora 19:17 / Încă o victimă a incendiului de la Piatra Neamț, din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a murit.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o femeie în vârstă de 68 de ani, care fusese transferată în urma incendiului care a avut loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț. Numărul victimelor după drama de la ATI Piatra Neamț se ridică astfel la 13, anunță Bzi.


Știrea inițială, 18 noiembrie, ora 14:34 / La spitalul din Iași mai sunt internați cinci pacienți veniți de la Piatra Neamț după incediul care a devastat secția ATI. Toate cele 5 persoane care au rămas în viață sunt în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului a fost făcut de managerul Spitalulului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ. Aceasta nu menționează dacă pacienta fusese rănită în urma tragediei de acum 4 zile.

Un pacient transferat de la ATI Piatra Neamț a decedat la Iași

Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei şase de la Neamt. Este vorba de o femeie 72 ani, cu multiple comorbiditati”,  a declarat Carmen Dorobăț, potrivit Adevărul. Aceasta are în subordine şi Spitalul Modular Leţcani.

ADVERTISEMENT

Femeia care s-a stins din viață astăzi este cea de a doua persoană transferată de la Piatra Neamț care decedează. Un al pacient, care fusese transferat la Pașcani, a pierdut lupta cu SARS – CoV- 2 pe 16 noiembrie, iar decesul lui s-a produs din cauza infecției cu virusul, neavând legătură cu incendiul.

În urma catastrofei de la sectia de Anestezie și Terapie Intesivă Spitalului Judeţean Neamţ au murit 10 pacienți și alte 7 pesoane au fost rănite. Pacienții care aveau nevoie de îngrijiri medicale pentru infecția cu Covid-19 au fost transferați la alte spitale.

ADVERTISEMENT

Medicul care era de gardă în momentul producerii incendiului a suferit răni grave încercând să salveze pacienții și a fost transferat la  Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Acesta se află în continuare în stare gravă cu arsuri de gradul II, III și IV pe 75% din suprafața corpului.

Totodată, cinci din cei zece pacienți decedați în urma acestui eveniment tragic au fost carbonizați. Pentru a putea fi indentificați s-a apelat la testarea ADN.

Managerul spitalului și-a prezentat demisia după această tragedie. Lucian Micu a distribuit un mesaj amplu pe pagina de Facebook în care își explică decizia. El a precizat că demisia vine din respect pentru familiile celor decedați și nu este un abandon.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink