News

Unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși spune că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună: “Trebuie să mănânc acasă”

Mihail Fridman, unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși, spune că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună. Acesta este indignat de sancțiunile date de Occident
30.03.2022 | 14:05
Unul dintre cei mai bogati oligarhi rusi spune ca nu poate trai cu 2500 de lire sterline pe luna Trebuie sa mananc acasa
ADVERTISEMENT

În urma invaziei asupra Ucrainei, Occidentul a dat mai multe sancțiuni atât Rusiei, cât și oligarhilor ruși. Mihail Fridman este unul dintre ei. Acesta a declarat, printre altele, că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună.

Unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși spune că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună

Mihail Fridman este unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși, cu o avere care valora 14 miliarde de dolari. Acum a scăzut la 10 miliarde.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile date de Occident în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei i-au dat viața peste cap. Obișnuit cu mult mai mulți bani, acesta spune că se descurcă cu greu cu doar 2.500 de lire sterline pe lună.

Bărbatul explică că nu poate merge nicăieri din cauza acestor sancțiuni, deoarece are conturile și cardurile de credit blocate.

ADVERTISEMENT

“Nici măcar nu pot să scot pe nimeni la restaurant. Trebuie să mănânc acasă și sunt practic în arest la domiciliu”, a declarat acesta, scrie El Pais.

Oligarhul a mai spus că acești bani ar trebui să îi ajungă pentru mâncare sau pentru mers cu taxiul. El consideră că această sumă este una infimă pentru o viață normală, fără excese, având în vedere costul vieții din Londra.

ADVERTISEMENT

Când Marea Britanie a urmat măsurile UE și l-a sancționat pe Mihail Fridman în data de 15 martie, ultimul său card bancar funcțional din Regatul Unit a fost blocat.

“Nu este clar dacă voi putea continua să locuiesc la Londra sau dacă voi fi forțat să plec, ceea ce nu vreau din multe motive”, a mai afirmat Mihail Fridman, spunând că nu știe dacă va putea păstra proprietatea cumpărată în 2016 cu 65 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Ce crede oligarhul rus despre sancțiunile date de Occident

Acesta este de părere că sancțiunile împotriva oligarhilor ruși sunt nedrepte și fără sens.

“Sunt la Londra de opt ani, am investit miliarde de dolari în Marea Britanie și în alte țări europene, iar reacția acum este că ei îmi iau totul și mă dau afară.

Lucrurile nu vor merge mai bine pentru Occident dacă îi va forța pe mulți antreprenori geniali să meargă în Rusia, în loc să-i integreze mai mult și să încerce să-i determine să ia atitudine, chiar dacă este evident că afacerile private au influență zero asupra lui Putin”, a mai specificat Mihail Fridman, potrivit sursei menționate anterior.

Care sunt veniturile pensionarilor din România

Dacă oligarhilor ruși le este greu să trăiască cu 2.500 de lire sterline pe lună, pensionarii din România trebuie să se descurce cu mult mai puțin.

De abia anul acesta, în ianuarie, pensia minimă a crescut de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar punctul de pensie a fost majorat la 1.586 de lei.

Se discută, la nivelul Ministerului Muncii, de noi creșteri ale pensiilor românilor, însă deocamdată nu se știe când vor avea loc aceste măriri.

ADVERTISEMENT