ADVERTISEMENT
News

Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de pe glob se retrage din România. A renunțat la colaborări importante

Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri din lume se retrage din România și întrerupe cele mai importante colaborări.
Autor: Adrian Baciu | 29.06.2021 | 10:09
Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de pe glob se retrage din România. A renunțat la colaborări importante
Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de pe glob se retrage din România. A renunțat la colaborări importante. Sursa foto: hepta.ro

Marks & Spencer, unul dintre cei mai cunoscuţi retaileri de la nivel mondial, este aproape de a rupe toate contactele cu România.

ADVERTISEMENT

Britanicii au renunțat în ultimul an la colaborările cu toate fabricile locale de haine şi încălţări. În prezent, gigantul mai are pe lista de colaboratori o singură fabrică din țară, un furnizor de alimente.

Marks & Spencer, unul dintre cei mai cunoscuţi retaileri de pe glob, se retrage din România

În 2020, retailerul britanic, care deţine şi o divizie de modă şi una de magazine alimentare, colabora în țara noastră cu 4 furnizori, dintre care trei produceau haine sau pantofi şi unul hrană.

ADVERTISEMENT

La niciun an distanță, compania mai are pe lista de furnizori o singură fabrică din România, un furnizor de alimente. Este vorba de Alka, producătorul napolitanelor Alfers, al covrigeilor Toortitzi şi al brandului de cafea Stretto, scrie ZF.ro.

Marks & Spencer  este o companie extrem de cunoscută în lume. Aceasta deţine circa 1.300 de magazine pe 62 de pieţe, cu vânzări de 9 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Marks & Spencer (M&S) este unul dintre cei mai importanți retaileri britanici. Compania comercializează îmbrăcăminte, produse pentru casă și produse alimentare.

Compania britanică, prezentă pe piața din România din 2000

Marks & Spencer este prezent pe piața din Romania încă din anul 2000.  Din septembrie 2017 funcționează în sistem de franciza prin Voici La Mode Group, care a preluat 3 magazine Marks & Spencer în: Băneasa Shopping City, Plaza România si Bucuresti Mall.

ADVERTISEMENT

Creat în 1884, Marks & Spencer este unul dintre liderii pieței de retail din Marea Britanie. Marks & Spencer se angajează să ofere momente speciale pentru clienții săi prin calitatea produselor oferite în peste 1400 de magazine din întreaga lume.

În prezent, Marks & Spencer este prezentă în 50 de tari, având peste 900 de magazine în UK, peste 400 de magazine la nivel internațional și 25 de magazine online.

ADVERTISEMENT

M & S este în parteneriat cu Voici La Mode Group din 1960, care deține și conduce 35 magazine în Cipru și Romania, incluzând magazine Marks & Spencer, CELIO, Wallis, Dorothy Perkins, Evans, Topshop, Topman dar și lanțul de cafenele – restaurante Café la Mode, potrivit Economica.net.

În 2019, Voici La Mode, deținătorul francizei Marks & Spencer pe piața din România, a deschis în Iulius Town din Timișoara un magazin de 1.000 mp, ce includea toate diviziile vestimentare: îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, copii și lenjerie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!