Sport

Unul dintre cei mai iubiţi handbalişti de la Dinamo s-a transferat la Steaua! Are cinci titluri de campion al României. Fanatik confirmat

Alireza Mousavi, unul dintre cei mai iubiţi handbalişti de la Dinamo în ultimii ani, s-a transferat la Steaua. FANATIK a scris încă din luna iulie despre discuţiile avansate dintre pivotul iranian şi "militari".
26.08.2022 | 14:56
Unul dintre cei mai iubiti handbalisti de la Dinamo sa transferat la Steaua Are cinci titluri de campion al Romaniei Fanatik confirmat
Alireza Mousavi şi foştii săi colegi de la Dinamo salută galeria. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a învins Steaua în Supercupa României la handbal masculin, în deschiderea sezonului, scor 32-24. Xavi Pascual a făcut mari schimbări de lot în ultimul an, iar unul dintre jucătorii care nu şi-au mai găsit locul în noul proiect este Alireza Mousavi.

Unul dintre cei mai iubiţi handbalişti de la Dinamo s-a transferat la Steaua! Alireza Mousavi a semnat cu “militarii”

Pivotul iranian a evoluat la Dinamo din anul 2015, fiind în acest interval unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. De cinci ori campion naţional alături de “dulăi”, Alireza Mousavi a devenit un idol al tribunelor.

ADVERTISEMENT

Însă, pivotul iranian nu a mai intrat în acest sezon în planurile lui Xavi Pascual şi a demarat negocierile cu rivala Steaua. Un transfer surprinzător despre care FANATIK a scris în luna iulie, având în vedere trecutul dinamovist al lui Ali.

“În vârstă de 32 de ani, vine la Steaua, după ce a evoluat timp de 6 sezoane pentru marea rivală, Dinamo”

Steaua a anunţat transferul în weekendul în care debutează în noul sezon din Liga Zimbrilor. “Militarii” l-au prezentat pe pivotul care vine la marea rivală şi care a declarat în repetate rânduri că România este a doua lui casă:

ADVERTISEMENT

“Pivotul iranian, Alireza Mousavi, este noul jucător al echipei noastre de handbal. În vârstă de 32 de ani, vine la Steaua, după ce a evoluat timp de 6 sezoane pentru marea rivală, Dinamo.

În cariera sa, Mousavi a mai jucat și pentru: Sepahan (Iran), Vezprem (Ungaria) și Tatabanya (Ungaria).

ADVERTISEMENT

Are în palmares 5 titluri de campion al României, 1 titlu de campion al Ungariei, 4 titluri de campion al Iranianului, 3 cupe ale României și 3 Supercupe, iar pentru naționala Iranului a evoluat în 100 de partide oficiale.

Să-i urăm, bun venit, în culorile roș-albastre! Suntem noi, STEAUA suntem NOI!”, se arată în comunicatul “militarilor”.

ADVERTISEMENT
Alireza Mousavi
Alireza Mousavi a semnat cu Steaua

Dinamo are patru pivoţi în lot!

Dinamo l-a adus în acest sezon pe postul de pivot pe Viaceslau Bokhan, pe acelaşi post fiind şi Mohamed Mamdouh şi Cedric Sorhaindo, câştigători de Liga Campionilor. Tânărul Călin Dedu este şi el în lot, însă a fost folosit mai puţin.

“Îmi place mâncarea românească, în special sarmalele. Sarmalele cu vită sunt preferatele mele. Dar nu putem mânca prea multe sarmale. Because sarmalele make you gras!”, spunea Alireza Mousavi într-un interviu FANATIK în 2019

  • 32 de ani are Alireza Mousavi
  • 7 ani a evoluat Mousavi la Dinamo
ADVERTISEMENT