Pariuri sportive

Trapattoni nu vrea să se lase şi se pregăteşte să-l antreneze pe Drogba!

În curînd i se va spune Giovanni Africanul. Sau poate Trapp cel negru. Asta pentru că deşi are 75 de ani, vîrstă la care majoritatea oamenilor pun capăt oricărei idei de muncă, pentru a-şi...
21.02.2014 | 16:35
Trapattoni nu vrea sa se lase si se pregateste sal antreneze pe Drogba

În curînd i se va spune Giovanni Africanul. Sau poate Trapp cel negru. Asta pentru că deşi are 75 de ani, vîrstă la care majoritatea oamenilor pun capăt oricărei idei de muncă, pentru a-şi trăi în linişte şi recreere ultima parte a vieţii, cunoscutul tehnician italian Giovanni Trapattoni, este la mare preţ şi şi-a permis luxul de a declina o grămadă de oferte venite din partea unor echipe de club, pentru că nu mai doreşte o activitate cotidiană, ci una de selecţioner, care îi permite să petreacă, totuşi, destul de mult timp şi alături de familie.

Poate deveni “şeful” lui Drogba

La 75 de ani Trapattoni a primit oferta de a prelua una dintre cele mai solide naţionale de pe continentul negru, Cote d’Ivoire după încheierea turneului final al CM, unde “elefantul” Drogba (foto) şi colegii lui vor continua cu Sabri Lamouchi, omul care i-a adus pînă în Brazilia. Şi  nu e vorba de o ofertă oarecare, pentru o scurtă durată, aşa cum se obişnuieşte în ţările africane, ci de o ofertă pe o durată de patru ani, ceea ce ar însemna că la aproape 80 de ani Trapp s-ar afla tot pe bancă, stabilind un record de longevitate şi ca vîrstă şi ca număr de ani trăiţi efectiv lîngă balonul rotund. Tot din Africa e dorit de Algeria şi, mai nou, de către Maroc, a cărei echipă naţională e în declin evident şi speră ca experimentatul antrenor italian să o poată redresa.

Drogba-ivoire

A refuzat toate echipele de club

După despărţirea în vara trecută de naţionala Irlandei, Trapattoni a fost asaltat de ofertele echipelor de club. L-au dorit Fulham, Celtic, Hamburg, FC Sion, Lazio şi alte formaţii de club, însă la toate don Giovanni le-a spus nu, pentru că preferă să continue ca selecţioner.

Multe trofee şi în afara Italiei

În afara Italiei Trapattoni a cîştigat trofee naţionale cu Bayern Munchen (foto), Benfica, Red Bull Salzburg, iar cu Irlanda a ajuns la Euro 2012 şi a ratat CM 2010 cu aceeaşi naţională, pe care a pregătit-o între 2008 şi 2013, doar pentru că arbitrii au comis o mare eroare la returul barajului cu Franţa, care a dus la calificarea acesteia.