News

Unul dintre cele mai folosite șampoane pentru bebeluși, contaminat cu azbest! Mamele sunt speriate

02.04.2019 | 11:59
Unul dintre cele mai folosite sampoane pentru bebelusi contaminat cu azbest Mamele sunt speriate

Unul dintre cele mai folosite produse pentru bebeluși este contaminat cu azbest. Vorbim despre șamponul companiei americane Johnson & Johnson. Anunțul vine la scurt timp după ce pudra de talc a aceluiași producător s-a dovedit la rândul său dăunătoare.

Mămicile sunt îngrijorate. Un cunoscut șampon pentru bebeluși a picat testele calitative

Mămicilie din toată lumea au serioase motive de îngrijorare, după ce șamponul Johnson & Johnson, unul dintre cele mai folosite produse pentru cei mici a fost depistat ca fiind contaminat cu azbest. Această concluzie vine din India, unde testele calitative la care a fost supus produsul s-au dovedit negative.

Mai concret, autoritățile din statul indian Rajasthan susțin că au găsit ingrediente cancerigene în urma prelevării mostrelor din două loturi ale respectivului șampon pentru copii. Acestea au fost produse la fabrica companiei din statul de nord Himachal Pradesh, urmând a expira în septembrie 2021.

Acest șampon pentru bebeluși a picat testele calitative
Acest șampon pentru bebeluși a picat testele calitative

Ce spune compania despre această situație

Compania Johnson & Johnson respinge testele și susține în apărarea sa că nu există dovezi solide care să ateste că produsul este contaminat cu azbest. „Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost date, care menţionează faptul că eşantioanele ar conţine ingrediente dăunătoare – identificate drept pozitive în privinţa formaldehidei” , a declarat un purtător de cuvânt al producătorului american.

Noi susţinem fără echivoc că produsele noastre sunt sigure şi că procesele de asigurare sunt printre cele mai riguroase din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al J & J, adăugând că societatea a contestat rezultatele testului interimar al analizei guvernamentale bazate pe „metode necunoscute şi nespecificate” , au mai spus reprezentanții companiei.

Am confirmat autorităţilor indiene că nu adăugăm formaldehidă ca ingredient în şamponul nostru şi că acesta nici nu conţine vreun ingredient predispus să elibereze formaldehida” , a declarat purtătorul de cuvânt.

Scandalul a izbucnit la scurt timp după ce un alt produs renumit al companiei americane a fost depistat cu substanțe cancerigene. Este vorba despre pudra de talc. Autoritățile din India au deschis o anchetă în acest caz.