Life

Unul dintre cele mai utile trucuri pentru sezonul rece. Cum scoateți petele de sare de pe încălțăminte

Odată cu apariția zăpezii încălțămintea are de suferit. Există însă o metodă extrem de simplă la care puteți să apelați pentru a scoate petele de sare.
01.01.2022 | 19:53
Unul dintre cele mai utile trucuri pentru sezonul rece Cum scoateti petele de sare de pe incaltaminte
ADVERTISEMENT

Încălțămintea are de suferit în timpul iernii. Este suficient să faceți o mică plimbare și vă alegeți cu pete albe pe ghete. Acestea sunt cauzate de sare.

Încălțămintea se va deteriora rapid în cazul în care nu este curățată imediat.

Există câteva trucuri pe care trebuie să le știți pentru a putea curăța eficient încălțămintea.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai utile trucuri pentru sezonul rece. Cum scoateți petele de sare de pe încălțăminte

Pentru îndepărtarea gheții, iarna se folosește nisip și sare. Astfel, nu putem evita ca încălțămintea să se murdărească. Imediat apar pete albe inestetice, iar în cazul în care nu sunt curățate încălțămintea se va deteriora rapid.

Există câteva trucuri pe care trebuie să le știți pentru a scăpa de această problemă. Totul depinde de tipul de încălțăminte pe care o purtați.

ADVERTISEMENT

De regulă, cei mai mulți preferă iarna încălțămintea din piele. În acest caz, trebuie să se acționeze cât mai repede. Pentru a curăța petele albe se folosește o soluție din apă și oțet alb. În acest caz se utilizează o cârpă cât mai moale, curată. Se înmoaie în soluție, apoi fiecare gheată este curățată cu atenție.

După ce ați terminat, lăsați încălțările să se usuce singure. O sursă de căldură le poate deteriora, și în timp apar crăpături.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se pot folosi și șervețele umede, dar și spray-uri speciale din comerț.

Cum se curăță încălțămintea din piele întoarsă și năbucul

Curățarea încălțărilor de acest tip este o adevărată provocare. Aceste materiale nu tolerează apa, așa că curățarea se face doar pe suprafață uscată.

Pentru astfel de încălțări se folosește o periuță specială cu capătul din cauciuc. Puteți folosi și un burete special. Suprafața trebuie să fie foarte bine periată înainte de a scoate petele de sare. Apoi, se aplică o spumă specială pe care o găsiți în comerț.

ADVERTISEMENT

Puteți scăpa de petele nedorite și cu un burete înmuiat în apă în care ați pus puțin săpun lichid sau șampon pentru pantofi. În acest caz se folosesc doar prosoape de hârtie. La final, încălțămintea se lasă la uscat într-un loc unde nu este foarte cald.

ADVERTISEMENT