News

Doi dintre pacienții români infectați cu Covid-19 și transferați în Ungaria au murit. Anunțul făcut de autorități. Update

Au murit doi dintre românii transferați în Ungaria. Aceștia erau infectați cu coronavirus.
18.10.2021 | 14:54
Doi dintre pacientii romani infectati cu Covid19 si transferati in Ungaria au murit Anuntul facut de autoritati Update
ADVERTISEMENT
18-10-2021
12:08

A murit și al doilea român transferat în Ungaria

Ministerul Sănătății a transmis că a murit încă un român aflat în Ungaria. Era vorba, astfel, despre decesul a doi pacienți infectați cu coronavirus care aveau nevoie de oxigen și care au fost transferați în Ungaria.

Ministerul a precizat că și-au pierdut viața o femeie de 64 ani, din Timișoara, transferată în Szeged și o altă femeie de 63 ani, din București, care a fost transferată în Debrecen.

Ministrul Lucian Bode a anunțat primul deces

Lucian Bode a informat că unul dintre românii care au fost transferați în Ungaria a decedat.

Acesta era infectat cu noul coronavirus și se afla în stare gravă, tocmai acesta fiind motivul pentru care a trebuit să plece în afara țării. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al afacerilor interne.

Tot acesta a precizat și faptul că, în total, în țara vecină au fost transferați 26 de pacienți, iar toți aceștia aveau nevoie de oxigen pentru a putea respira.

ADVERTISEMENT

Situația lor este una critică, a mai informat ministrul, care a precizat și vestea tristă, anume aceea că unul dintre aceștia pacienți români transferați din Ungaria a fost răpus.

Unul dintre românii transferați în Ungaria a murit

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică.

ADVERTISEMENT

Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode în cursul zilei de luni.

Conform declarațiilor făcute de ministrul ungar de externe, țara vecină va ajuta România să trateze 50 de pacienți care au nevoie de Terapie Intensivă, în condițiile în care în țara noastră nu mai există niciun pat liber la ATI.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode, semnal de alarmă referitor la pandemie

Ministrul interimar a atras atenția asupra faptului că situația din spitale este una dramatică. De asemenea, el a precizat că media zilnică a îmbolnăvirilor din țara noastră este de circa 15.000 de persoane care au contractat infecția.

Îngrijorătoare este și media deceselor, care este de 300 în fiecare zi. Lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce privește pacienții din unitățile medicale.

ADVERTISEMENT

Sunt circa 300 de oameni care așteaptă pe holurile spitalelor pentru a putea să fie internați în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor, a mai informat ministrul.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese.

La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a mai precizat Bode.

ADVERTISEMENT
Tags: