News

Unul dintre pacienții transferați în Germania după incendiul din Popești Leordeni a murit

Unul dintre oamenii răniți în incendiul din Popești Leordeni, transferat în Germania, a murit
03.08.2021 | 15:23
Unul dintre pacienții transferați în Germania după incendiul din Popești Leordeni a murit
Unul dintre pacienții transferați în Germania după incendiul din Popești Leordeni a muritSursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Bărbatul avea 54 de ani și arsuri pe 70% din suprafața corpului, iar căile respiratorii erau grav afectate. Acesta fusese transferat în Germania la 25 iulie, la două zile de la incident

Este deja al treilea deces provocat de respectivul incendiu. Alte două persoane au decedat în spitatele din țară.

ADVERTISEMENT

Unul dintre pacienții transferați în Germania după incendiul din Popești Leordeni a murit

Incidentul a avut loc la dat de 23 iulie. Inițial, înainte să fie transferat la spitalul din Germania, bărbatul a fost tratat la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Transferul în Germania a avut loc două zile mai târziu. În total, trei pacienți au fost trimiși în afara țării.

ADVERTISEMENT

Alți doi oameni au murit, unul era român, iar cel de al doilea era cetățean nepalez. Aveau arsuri de 90%, respectiv 70% din suprafața corpului și șanse mici de supraviețuire. Ambii erau internați la spitalul Floreasca.

Numărul total al oamenilor răniți în urma exploziei, urmată de incendiu, de la Popești Leordeni ajunge la 11. Cinci dintre aceștia au suferit răni grave și au avut nevoie de intubare, iar, în cele din urmă, trei au decedat.

Celelalte șase persoane au scăpat cu răni mai ușoare, una cu arsuri, iar restul cu probleme respiratorii cauzate de inhalarea de fum.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Popeşti-Leordeni

Vineri, 23 iulie, s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Flăcările s-au extins cu rapiditate, iar 11 persoane au fost rănite.

„Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de urgenţă, în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care șase cu arsuri (cinci pacienţi intubaţi) şi cinci persoane care acuză probleme respiratorii,” a transmis Ministerul Sănătății.

„Dintre pacienţii intubaţi, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi alte trei persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan, au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore şi una intoxicaţie de fum”, a adăugat instituția.

ADVERTISEMENT

Ulterior, trei pacienți au fost transferați la o clinică din Germania. Din nefericire, primul deces a avut loc chiar a doua zi. Ulterior, un alt rănit a decedat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri