Sporturi

Unul dintre salvatorii lui Schumacher a rupt tăcerea la 5 ani de la accident! Detaliul care putea să schimbe totul

29.12.2018 | 17:38
Fostul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher era un pasionat de schi

Cinci ani de zile s-au împlinit de la nefericitul accident în care a fost implicat Michael Schumacher. Unul dintre salvatori s-a decis să rupă tăcerea și a oferit mai multe detalii despre felul în care a decurs operațiunea de salvare. Stephane Bozon a fost cel care a condus, de altfel, întreaga intervenție  în care i s-a acordat primul ajutor fostului pilot de Formula 1. Acesta a vorbit despre clipele și deciziile luate într-o fracțiune de secundă, în staţiunea Meribel din Alpii francezi.

Conform lui Bozon, fostul campion mondial s-a lovit de o piatră îngropată în zăpadă. A fost aruncat apoi nu mai puţin de trei metri deasupra pârtiei, după care s-a prăbuşit într-o zonă plină cu alţi bolovani. Deşi purta în acel moment o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient. „Prima dată ne-a fost transmis că accidentul s-a produs lângă pârtie, ceea ce a făcut ca intervenţia să fie dificilă. Ţin minte că doctorilor de pe elicopter le-a fost greu să vină pentru acordarea primului ajutor, din cauza terenului accidentat”a declarat Bozon pentru o publicaţia germană.

Unul dintre salvatorii lui Schumacher a rupt tăcerea la 5 ani de la accident! Schumacher
Michael Schumacher a urcat de 155 de ori pe podium în cursele de Formula 1

Unul dintre salvatorii lui Schumacher a rupt tăcerea la 5 ani de la accident!

Stephane Bozon nu s-a oprit aici. Coordonatorul operațiunii de salvare a mai adăugat că Michael Schumacher se afla, de fapt, în afara zonei de schi, pe un teren periculos. Un detaliu aparte a făcut o diferenţă uriașă în cazul accidentului. Unul care, din păcate, nu s-a întâmplat. „Am văzut piatra în care a intrat cu schiurile, dar şi piatra de care s-a lovit cu capul. Cu câteva zile înainte a nins, foarte puţin, dar suficient cât să acopere acele pietre cu un strat subţire de zăpadă, astfel că nu a putut vedea pietrele. Totuşi, dacă ar fi nins mai mult, Schumacher pur şi simplu ar fi trecut peste acele pietre”, a mai Bozon.

  • 7 titluri de campion mondial la Formula 1 a câștigat Michael Schumacher

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri