News

Upgrade important la iPhone 11. Va avea un panou OLED, la fel ca Samsung Note 10

Autor: Alexa Serdan | 19.08.2019 | 15:41
Upgrade important la iPhone 11. Va avea un panou OLED, la fel ca Samsung Note 10
iPhone va avea același ecran OLED ca telefoanele Samsung. Sursa foto: descopera.ro

Compania americană Apple ar putea folosi aceleași materiale OLED pe care le utilizează în prezent compania sud-coreeană la ecranele telefonelor Galaxy Note 10 şi Galaxy S10. Motivul principal pentru care ar apela la această metodă ar fi reducerea costurilor de fabricare.

iPhone 11 ar putea avea același ecran ca telefoanele Samsung

Telefoanele Samsung sunt lăudate pentru calitatea materialelor care sunt folosite la ecranele sale. Un raport din Coreea de Sud arată că și compania americană Apple va folosi în viitor aceeași tehnologie pe care o folosesc în momentul de față telefoanele Galaxy Note 10 şi Galaxy S10. Asta înseamnă că iPhone 11 ar utiliza aceleași materiale OLED care se găsesc în telefoanele Samsung. Acest lucru va duce automat la reducerea costurilor de fabricare.

Apple a folosit până acum materiale diferite față de cele ale competiției pentru fabricarea ecranului, ducând în acest fel la scăderea vânzărilor. Luna trecută Apple a plătit celor de la Samsung aproape 700 de milioane de dolari fapt care a dus la neîndeplinirea unui acord realizat între cele două mari companii. În urma acestei înțelegeri Apple ar fi trebuit să comande un număr limită de panouri OLED pentru a fi folosite la telefoanele sale.

iPhone a cumpărat tehnologie d ela Sumgund pentru că este mai ieftină decât una nouă
Generația iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele sale. Sursa foto: go4it.ro

Tehnologia OLED mai ieftină decât alte materiale

Apple a luat decizia de a cumpăra tehnologia OLED folosită de telefoanele Samsung pentru că este mai ieftină decât alternativa de a construi propriile ecrane, iar acest lucru va duce automat la reducerea costurilor de fabricare. De asemenea, tehnologia folosită de Samsung este foarte lăudată pentru calitatea display-ului integrat în flagship-urile sale. Generația iPhone 12 va fi prima cu ecrane OLED pe toate modelele sale și 5G pe cele scumpe.

Analistul taiwanez în cadrul KGI Securities, Ming-Chi Kuo a dezvăluit care sunt planurile de viitor ale companiei Apple pentru anul viitor. Iubitorii tehnologiei vor avea parte în 2020 de trei smartphone-uri cu ecran OLED, dintre care unele vor fi echipate şi cu modem-uri 5G. Este vorba de  iPhone „12” şi „12 Max” cu ecrane de 5.4 şi 6.7”, în timp ce modelul 12R va beneficia de un ecran de 6.1”. Toate cele trei modele Apple vor folosi panouri OLED.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!