News

Uraganul Dorian a devastat Bahamas și se îndreaptă spre SUA. Imagini cu dezastrul lăsat în urmă VIDEO

02.09.2019 | 11:29
Uraganul Dorian a devastat Bahamas si se indreapta spre SUA Imagini cu dezastrul lasat in urma VIDEO

Uraganul Dorian (care este evaluat ca unul de categoria 5 – cea mai mare) a făcut ravagii în insulele Bahamas, iar acum se îndreaptă spre statul Florida din America. Imaginile cu dezastrul pe care acest uragan l-a lăsat în urmă au făcut înconjurul rețelelor de socializare, iar atât oamenii cât și autoritățile se așteaptă în continuare la ce e mai rău.

Uraganul Dorian a măturat insulele Bahamas

Furtuna supercelulară, considerată drept cea mai puternică de acest timp din 1930 încoace, a lovit nordul arhipelagului Bahamas, cu o putere de 300 de kilometri la oră. Acest uragan este considerat drept unul catastrofal de către Centrul Național pentru Uragane din Statele Unite ale Americii.

Statele Carolina de Sud și Florida au activat starea de urgență, având în vedere viteza cu care se deplasează acest uragan. Nu se știe decoamdată numărul victimelor produs de Dorian în Bahamas, însă se vehiculează deja că ar fi vorba de mai mulți morți și răniți, precum și pagube de zeci de milioane de dolari.

Miercuri, furtuna supercelulară va lovi Carolina de Sud

„Forţa şi caracterul imprevizibil al furtunii ne obligă să ne pregătim pentru toate scenariile posibile”, a declarat Henry McMaster, guvernatorul statului american Carolina de Sud. Și guvernatorul din Florida, Ron DeSantis i-a îndemnat pe americani să fie vigilenți și să se pregătească cu provizii pentru că furtuna supercelulară ar putea lovi cu o forță distructivă în orice moment.

Uraganul Dorian urmează să ajungă marți și miercuri în Tampa și Orlando, estul statului Florida, iar apoi acesta va urca către cele două Caroline și statul Virginia, cel mai probabil vineri. Vestea bună este că uraganul scade în intensitate pe măsură ce se apropie de statul Virginia, însă statele Florida și Carolina de Sud sunt în continuare sub stare de alertă. VEZI AICI LIVE unde se îndreaptă uraganul Dorian minut cu minut.