News

Uraganul Dorian a făcut ravagii în Bahamas! Autorităţile l-au catalogat drept “o tragedie istorică”

04.09.2019 | 09:29
Uraganul Dorian a facut ravagii in Bahamas Autoritatile lau catalogat drept o tragedie istorica
ADVERTISEMENT

Uraganul Dorian a făcut ravagii în Bahamas! Șapte persoane au murit după ce furtuna a lovit arhipelagul din Caraibe timp de două zile. Marți noaptea, uraganul s-a îndepărtat definitiv de Bahamas, însă în urma lui e doar jale și prăpăd. Distrugerile sunt considerate uriaşe. Nu mai puțin de 13 mii de case au fost avariate ori distruse complet. Nu se termină aici – mii de mașini au ajuns sub ape.

Uraganul Dorian a făcut ravagii în Bahamas!

Autorităţile au găsit trupurile a cinci persoane luate de puhoaie, pentru ca alte două persoane să își piardă viața sub dărâmături. Coasta de est a Statelor Unite rămâne în alertă, pentru că acolo se îndreaptă acum uraganul. Primul ministru Hubert Minnis a spus că țara se poate „aștepta la mai multe decese” și a transmis că anumite părți ale insulelor Abaco au fost pur și simplu „decimate” de furtună.

ADVERTISEMENT

„Mai multe părți din Abaco sunt distruse”, a spus premierul, care a explicat că au fost „inundații și daune severe pentru locuințe, afaceri și infrastructură”, iar despre aeroportul de aici, premierul spune că ”arătă acum ca un lac”. Nordul insulei – inclusiv orașul Marsh Harbour – a fost mai grav afectat decât sudul, a spus el. Şeful Executivului din Bahamas nu a ezitat și a specificat că uraganul a reprezentat o “tragedie istorică” pentru arhipelag.

Uraganul Dorian a făcut ravagii în Bahamas!. Dorian
Imagine surprinsă în Bahamas în timpul uragaganului Dorian. Sursa foto – Hepta

Americanii se pregătesc și ei de Dorian

Mai dificil este că deocamdată autoritățile nu își pot face treaba. Responsabilii locali spun că intervenţiile au început, dar numai “acolo unde condiţiile permit asta”. De remarcat că după ce a început să se deplaseze spre nord, uraganul Dorian a început să scadă în intensitate. Acesta a fost retrogradat la categoria 2, dar meteorologii se tem în continuare și spun că a crescut suprafața lui, ceea ce poate afecta o zonă mult mai întinsă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, uraganul poate să aducă vânturi de peste 170 km/h și valuri uriașe. Centrul Național de Uragane din Statele Unite raportează că uraganul Dorian se deplasează în paralel cu coasta Floridei. Georgia și Carolina de Nord și de Sud vor simți și ele impactul furtunii și auinstituit stare de urgență cu ordin de evacuare pentru zeci de mii de oameni.

Tags: