Sport

Uraganul Iga! Liderul mondial a stat doar 40 de minute pe teren în optimi la Roland Garros: 6-0, 6-0

Iga Swiatek a făcut o adevărată demonstraţie de forţă în optimile de la Roland Garros. A trecut cu 6-0, 6-0 de Anastasia Potapova.
02.06.2024 | 14:35
Uraganul Iga Liderul mondial a stat doar 40 de minute pe teren in optimi la Roland Garros 60 60
Uraganul Iga! Liderul mondial a stat doar 40 de minute pe teren în optimi la Roland Garros: 6-0, 6-0. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Iga Swiatek mătură tot pe zgura pariziană. Sportiva din Polonia marşează spre al treilea titlu consecutiv la Roland Garros după o victorie convingătoare în optimile de finală.

Uraganul Iga! Liderul mondial a stat doar 40 de minute pe teren în optimi la Roland Garros: 6-0, 6-0

Liderul mondial WTA a spulberat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-0, 6-0, la capătul unui meci care a durat doar 40 de minute. Sportiva din Rusia nu a avut nici măcar o minge de game în acest meci.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a trecut printr-o cumpănă la Roland Garros, în turul secund. Naomi Osaka a făcut un meci excelent şi chiar a condus cu 5-2 în setul decisiv, sportiva din Polonia reuşind să salveze şi o minge de meci.

Apoi, Swiatek a întors soarta decisivului, reuşind să se impună cu 7-5. Apoi, Swiatek şi-a reluat marşul triumfal spre un nou trofeu la Roland Garros, acolo unde a pierdut un singur meci în ultimiii 4 ani.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek a câştigat al treilea titlu la Roland Garros în 2023 şi este prima sportivă care reuşeşte să îşi apere trofeul la Paris după Justin Henin, în 2007. Doar în 5 din ultimele 10 finale au reuşit să se impună jucătoarele mai bine clasate în clasamentul mondial.

Meciul de coşmar cu Simona Halep, penultima înfrângere a lui Swiatek la Roland Garros

Jelena Ostapenko, în finala de tristă amintire cu Simona Halep din 2017, a câştigat fiind clasată pe locul 47 WTA. În 2020, Iga Swiatek a câştigat turneul din postură de jucătoare aflată pe locul 54 WTA.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Anastasia Potapova a fost cel mai scurt din cariera Igăi Swiatek. Până azi, cea mai rapidă partidă a liderului mondial a fost disputată împotriva Simonei Halep, la Roland Garros 2019.

Atunci, românca s-a impus cu 6-1, 6-0 într-o confruntare care a durat 45 de minute. Avea să fie penultima înfrângere a lui Swiatek la Roland Garros, care a câştigat trei din ultimele patru ediţii ale turneului.

ADVERTISEMENT

Ultimul eşec al Igăi Swiatek la Roland Garros a venit în sferturile de finală din 2021 când Maria Sakkari s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4. De atunci, poloneza a câştigat două turnee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT