Un uragan FĂRĂ PRECEDENT urmează să lovească două insule franceze! Rafalele de vânt au atins 360 de km/h!

Un urgan de o intensitate nemaintâlnită în Oceanul Atlantic urmează să lovească două insule din nordul Antilelor Mici! Uraganul Irma vine cu precipitaţii şi cu rafale de vânt ce vor...
06.09.2017 | 11:05
Un uragan FARA PRECEDENT urmeaza sa loveasca doua insule franceze Rafalele de vant au atins 360 de kmh
ADVERTISEMENT

Un urgan de o intensitate nemaintâlnită în Oceanul Atlantic urmează să lovească două insule din nordul Antilelor Mici! Uraganul Irma vine cu precipitaţii şi cu rafale de vânt ce vor depăşi 360 de km/h!

Insulele franceze Saint-Barthélémy şi Saint-Martin au fost plasate în alertă cod ”violet” – nivelul maxim -, înaintea venirii uraganului Irma, “de o intensitate fără precedent în Oceanul Atlantic” şi care urmează să atingă nordul Antilelor Mici, relatează AFP. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Irma este un uragan de categoria 5, maximum pe scala intensităţii uraganelor, al cărui centru se preconizează că va trece prin apropierea imediată a Saint-Martin et Saint-Barthélemy”, a anunţat Météo France în ultimul său buletin, care mai precizează că ”Irma este un uragan de o intensitate fără precedent la (Oceanul) Atlantic”.

Uraganul se deplasează cu o viteză de 24 de kilometri pe oră şi se afla la 364 de kilometri de Saint-Martin şi la 330 de kilometri de Saint-Barthélémy.

ADVERTISEMENT

Irma este deja mai puternic ca uraganele Luis (1995, în St-Martin) sau Hugo (1989, în Guadelupe, soldat cu 15 morţi). Uraganul este, de asemenea, mai puternic chiar şi decât Harvey, care a devastat recent Texasul şi Louisiana, a omorât 42 de oameni şi a provocat pagube materiale estimate la peste 100 de miliarde de dolari.

Nivelul de alertă cod ”violet” impune izolarea totală a populaţiei.

Uraganul Irma vine cu rafale de vânt de peste 360 de km/h

Rafale de peste 100 de kilometri pe oră erau aşteptate în noaptea de marţi spre miercuri. Începând de la ora locală 3.00 (1.00, ora României), rafalele urmau să atingă 200 de kilometri pe oră. Nivelul maxim era aşteptat între orele 6.00 şi prânz, cu rafale de peste 300 de kilometri pe oră. S-au înregistrat deja rafale cu viteza de 360 de kilometri pe oră. Un asemenea nivel a mai fost atins în 1988, în timpul uraganului Gilbert.

ADVERTISEMENT

Începând de marţi, în Antilele Mici şcolile şi administraţiile au fost închise, locuitorii de pe litoral au fost evacuaţi, înainte de trecerea uraganului Irma, care ar putea după aceea să afecteze Tahiti şi Florida.