News

Uraganul Lorenzo amenință România. Ploile din zilele următoare vor fi cauzate și de acest fenomen meteo

01.10.2019 | 14:15
Uraganul Lorenzo ameninta Romania Ploile din zilele urmatoare vor fi cauzate si de acest fenomen meteo
ADVERTISEMENT

Uraganul Lorenzo, care se îndreaptă spre Europa, va afecta și România, transmit meteorologii. Fenomenul meteo va pătrunde în Europa de Est joi sau vineri, iar la finalul de săptămână va fi unul destul de rece. Vremea din țara noastră, spun specialiștii în astfel de fenomene, va fi influențată de uraganul care a fost clasificat unul de categoria a 3-a.

Uraganul Lorenzo va afecta și România

Lorenzo ajunge în insulele Azore, iar apoi norul supercelular va ajunge în nord-vestul Europei, notează observator.tv. Acest uragan a provocat serioase pagube deja în Scoția și Anglia, unde s-au produs inundații devastatoare. Chiar dacă a fost retrogradat la categoria a 3-a, furtuna își menține intensitatea la contactul cu masele de aer continentale.

ADVERTISEMENT

Cele mai afectate zone din țara noastră de furtunile-reminiscență ale uraganului vor fi nordul și nord-vestul țării. De altfel, uraganul pătrunde pe continentul european în același timp în care apare și o masă de aer polar. Aerul rece se va instala în România miercuri noaptea, iar frigul se va resimți de joi dimineață până la finalul săptămânii.

uraganul lorenzo
Tot de joi pătrunde în România și o masă de aer polar. Sursa foto: observator.tv

Frigul va pune stăpânire pe județele din Transilvania

Nu e prima oară când un uragan care a făcut ravagii pe coasta americană a Atlanticului ajunge până în Europa. S-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni cu uraganul Dana, din care s-a desprins o ”picătură” deasupra Spaniei care a provocat inundații și pagube materiale semnificative, dar și foarte mulți morți.

ADVERTISEMENT

De altfel, meteorologii ne avertizează că vom avea zile cu maxime de doar 15 grade Celsius. În zonele înalte de relief sunt așteptate chiar și ninsorile, de vreme ce temperaturile vor roi în jurul a zero grade. Cel mai frig va fi în depresiunea Transilvaniei. Județele unde se va simți o vreme specifică iernii sunt Harghita, Covasna, Brașov și Prahova.

 

Tags: