Sport

Urarea Nadiei Comăneci în prima zi de Crăciun. Ce a transmis „Zeița de la Montreal” copiilor din România. Video

Cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, Nadia Comăneci, petrece Sărbătorile de Crăciun în Canada, dar a dorit să transmită un mesaj pentru copiii din România.
25.12.2021 | 22:51
Urarea Nadiei Comaneci in prima zi de Craciun Ce a transmis Zeita de la Montreal copiilor din Romania Video
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci se află în Canada, acolo unde petrece sărbătorile de final de an, însă a dorit să transmită un mesaj copiilor din România în prima zi de Crăciun.

Nadia Comăneci le-a urat copiilor din România să primească de la Moș Crăciun cât mai multe cadouri

„Zeița de la Montreal” nu a uitat de perioada copilăriei și a ținut să recite primele trei strofe ale poeziei „Iarna pe uliță”, scrisă de George Coșbuc.

ADVERTISEMENT

A-nceput de ieri să cadă

Câte-un fulg, acum a stat,

Norii s-au mai răzbunat

Spre apus, dar stau grămadă

Peste sat.

Nu e soare, dar e bine,

Şi pe râu e numai fum.

Vântu-i liniştit acum,

Dar năvalnic vuiet vine

De pe drum.

Sunt copii. Cu multe sănii,

De pe coastă vin ţipând

Şi se-mping şi sar râzând;

Prin zăpadă fac mătănii;

Vrând-nevrând.”, sunt versurile recitate de Nadia Comăneci.

La final, Zeița de la Montreal a avut și un mesaj pentru copiii din România. „La mulți ani, copii! Sărbători frumoase, Crăciun fericit și multe cadouri de la Moș Crăciun! La mulți ani!”, a transmis ea.

Nadia Comăneci a urat „Sărbători fericite!” îmbrăcată în ie

Nadia Comăneci este destul de activă pe rețelele de socializare. Pe 24 decembrie ea a urat „Sărbători fericite!” pe contul de twitter, atașând mesajului o poză cu ea îmbrăcată în ie. De asemenea, pe 12 noiembrie, în ziua când a împlinit 60 de ani, a transmis un video emoționant.

ADVERTISEMENT

Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele de felicitare de ziua mea de naştere, în această zi de 12 noiembrie în care împlinesc o vârstă. Vă doresc numai bine şi rămâneţi sănătoşi”, a spus Nadia în clipul video postat, încheind cu un „Mulțumesc” în română.

Nadia Comăneci ține legătura zilnic cu mama ei, Ștefania

Într-un reportaj realizat în exclusivitate, FANATIK a aflat că Nadia a trăit trei cumpene în copilărie, pe care le-a depășit cu șansă și eleganță. Considerată cea mai bună gimnastă din toate timpurile, Nadia a devenit prima româncă inclusă în 1993 în „Hall of Fame”-ul gimnasticii mondiale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FANATIK a „Zeița de la Montreal” ține legătura zilnic cu mama sa, Ștefania, mutată de la Onești lângă București.

Nadia Comăneci crede că sunt mulți sportivi români merituoși care au făcut ca România să fie cunoscută și respectată

În episodul 25 din seria celor 100 de episoade realizate în acest an de publicația noastră înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, Nadia a oferit în exclusivitate pentru FANATIK primul interviu în presa scrisă din România după 10 ani.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că am făcut istorie la o vârstă foarte tânără, rezultatele mele rămânând în memoria publicului, dar cred că sunt mulți sportivi români merituoși care au făcut ca România să fie cunoscută și respectată.

Sunt mândră de toate medaliile pe care le-am obținut în competițiile de gimnastică. Fiecare a însemnat recunoașterea unei pregătiri intense și depășirea propriilor limite. Medaliile olimpice au, într-adevăr, un loc aparte în palmaresul oricărui sportiv.

Sunt dovada că drumul ales a fost cel corect și că a meritat fiecare sacrificiu făcut de-a lungul său. Ceea ce simte un sportiv atunci când urcă pe podiumul olimpic și primește o medalie olimpică este atât de intens încât nu poate fi descris în cuvinte.

Este o fericire, amestecată cu mândrie și satisfacție, greu de explicat. Și îmi doresc ca sportivii noștri tineri să ajungă să trăiască o astfel de experiență unică”, declara Nadia în luna februarie.

ADVERTISEMENT