News

Subiecte Matematică Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Ce le-a picat elevilor. Update

25.08.2020 | 11:56
Subiecte Matematica Bacalaureat 2020 sesiunea toamna Ce lea picat elevilor Update
Temperatura elevilor va fi luată înainte de intrarea în școală. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă subiectele pentru proba de matematică a Bacalaureatului 2020, sesiunea toamnă, o sesiune care a început săptămâna aceasta, pe data de 24 august.

În mod evident, la fel ca la sesiunea de vară, absolvenții celor 12 clase trebuie să treacă prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen.

ADVERTISEMENT

Examenul de matematică începe la ora 9:00, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30.

Subiecte Matematică Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă

UPDATE, 11:56. Iată ce subiecte au avut de rezolvat, la matematică, elevii înscriși la proba scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă (Sursa foto: alba24).

ADVERTISEMENT

subiecte matematică

subiecte matematică

Subiectele la matematică BAC 2020 sunt diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii.

Astfel, ca în fiecare an, elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

ADVERTISEMENT

Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate. De asemenea, elevii vor trebui să poarte mască.

Subiecte Matematică Bacalaureat 2020. Anul acesta, în contextul panemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.

ADVERTISEMENT

Este important de știut că pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ.

Să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise

„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen“, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen“ nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Subiecte Matematică Bacalaureat 2020. Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio.

Pentru examenul național de bacalaureat – 2020, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent (față de minimum 2, anii trecuți).

Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise.

De remarcat că pentru această sesiune s-au înscris peste 42 de mii de candidaţi. Aproape 60 la sută dintre cei de pe liste au absolvit anul acesta liceul, dar au picat la sesiunea din vară.

ADVERTISEMENT