News

Barem geografie, BAC 2021 toamnă. Rezolvarea subiectelor a fost publicată pe edu.ro

Ministerul Educației a publicat baremul pentru proba de geografie a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2021, pe edu.ro.
18.08.2021 | 08:21
Barem geografie BAC 2021 toamna Rezolvarea subiectelor a fost publicata pe eduro
Barem geografie, BAC 2021 toamnă. Rezolvarea subiectelor va fi publicată pe edu.ro. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-08-2021
12:18

A fost afișat baremul de corectare pentru proba la geografie

Pe portalul edu.ro, site-ul Ministerului Educației a fost publicat baremul de corectare pentru subiectele de la proba la geografie, proba la alegere pentru profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția profilului militar

Vezi AICI cum trebuiau rezolvate subiectele.

18-08-2021
05:22

Ce subiecte au picat la geografie, la Bacalaureat 2021

Miercuri, 18 august, sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 continuă cu proba la alegere a profilului.

FANATIK vă prezintă ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de clasa a XII-a la geografie

Examenul de bacalaureat a avut startul luni, 16 august 2021, cu proba scrisă la limba și literatura română, o altă probă susținută obligatoriu de elevi fiind cea la alegere a profilului la care au studiat.

Mai exact, este vorba de proba la alegere pentru profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

ADVERTISEMENT

Pe FANATIK puteți afla care este baremul de corectare la geografie, așa cum a fost afișat pe pagina Ministerului Educației, la fel ca și subiectele.

Barem rezolvare examen geografie, sesiunea de toamnă 2021

Ca în fiecare an baremele de corectare se afișează în jurul orei 15:00 și sunt prezentate în timp real și de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Revenind la materia susținută de elevi în această zi, și anume geografia, este vorba de o probă la care candidații de la bacalaureat au avut de rezolvat trei subiecte, timpul necesar fiind ca de fiecare dată de trei ore.

Subiectele sunt asemănătoare ca structură cu cele din care s-a dat bacalaureatul și în sesiunea de vară de anul acesta. Așadar, este vorba de lecții din geografia României, cât și a lumii.

ADVERTISEMENT

Toate probele pe care le susțin elevii perioada aceasta, în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021,  sunt probe scrise, urmând ca cele de competențe să fie echivalate.

Decizia a fost luată de Ministerul Educației pentru a fi limitată răspândirea Covid-19, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie să respecte candidații la bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Una dintre cele mai importante reguli în ceea ce privește examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2021, are foarte mare legătură cu accesul în sala de examen. Acesta se va face până în ora 8:30, indiferent de proba susținută.

În acest sens, candidații care nu se vor afla în sală la maxim ora 8:30 vor fi declarați RESPINȘI la proba respectivă, asta pentru că examenul începe la ora 9:00.

Printre regulile la bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, se mai numără și faptul că elevii trebuie să lase orice material de care s-ar putea folosi pentru rezolvarea subiectelor în sala de depozitare stabilită de Comisia de examinare.

De asemenea, candidații pentru examenul maturității nu trebuie să vorbească în timpul susținerii probei cu ceilalți colegi, în caz contrar vor fi scoși din sală.

Telefoanele mobile nu trebuie să fie la îndemâna elevilor care susțin examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2021, la fel și orice alt dispozitiv de acest fel.

În plus, elevii sunt supravegheați audio-video la fiecare probă, iar încălcarea regulilor atrage după sine eliminarea din examen și automat picarea respectivei probe de către candidatul care a încălcat regulile.

Când se afișează rezultatele la Bac 2021, sesiunea de toamnă

Afișarea rezultatelor la probele scrise de la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, are loc în data de 31 august 2021, până în ora 12:00. În aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, se depun contestațiile.

Rezolvarea contestațiilor se desfășoară în perioada 1 – 3 septembrie 2021, în timp ce afișarea rezultatelor finale este stabilită de Ministerul Educației pe data de 3 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT