Life

Urmările tragediei din Coreea de Sud. Cea mai cunoscută trupă k-pop, decizie radicală după aglomerația mortală din Seoul

Mai multe trupe celebre și emisiuni TV au fost anulate după tragedia de la petrecerea de Halloween din Seoul care a avut loc pe 30 octombrie.
31.10.2022 | 13:37
Urmarile tragediei din Coreea de Sud Cea mai cunoscuta trupa kpop decizie radicala dupa aglomeratia mortala din Seoul
Trupa BTS și-a anulat toate evenimentele în urma tragediei din Seoul. Foto: hepta.ro/ YouTube
ADVERTISEMENT

Industria muzicală din Coreea de Sud, una din cele mai puternice din lume, a fost extrem de afectată în urma tragediei din Seoul. Mai multe trupe renumite, printre care și BTS, și-au anulat toate spectacolele programate în această perioadă după ce în cartierul Itaewon au murit 151 de persoane în ambuscada de la petrecerea de Hallloween.

Celebra trupă BTS și-a anulat toate evenimentele după tragedia din Itaewon, Seoul

Agenția BTS Big Hit a anunțat pe 30 octombrie că mai multe lansări importante ale trupei coreene sunt amânate pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Membrii celebrului band au comunicat pe Twitter decizia luată, transmițând totodată condoleanțe familiilor care și-au pierdut copiii.

ADVERTISEMENT

Mai multe emisiuni și programate de la televiziunile din Coreea au fost scoase din grilă. Printre ele se numără și show-ul de muzică k-pop Inkigayo de la SBS. Echipa de producție a anunțat înainte ca emisiunea să intre în direct că aceasta nu va mai fi difuzată, în semn de respect pentru victimele din Itaewon.

Show-ul Inkigayo de la SBS nu a mai fost difuzat

„Astăzi, 30 octombrie, episodul 1160 al emisiunii Inkigayo nu va mai fi difuzat. În consecință, vă informăm că preînregistrarea de astăzi și admiterea fanilor la transmisiunea live au fost, de asemenea, anulate. Vă cerem înțelegere generoasă. Vă mulțumim”, se arată în declarația transmisă de postul de televiziune SBS.

ADVERTISEMENT

Agenția SM Entertainment, care reprezintă mai mulți artiști K-Pop, inclusiv Girls Generation, NCT și Aespa și-au anulat petrecerea anuală de Halloween.

Nu au fost puse la sertar doar concertele sau emisiunile de televiziune cu cel mai mare rating din Coreea, ci chiar și streamingurile video ori premierele online pregătite de artiști ori festivalurile. De pildă, concertul din 2022 al Festivalului Busan One (din orașul Busan) trebuia să aibă loc ieri, pe 30 octombrie. La acest festival urmau să cânte Brave Girls, Golden Child, MAMAMOO, Pentagon, WEi, LE SSERAFIM și AB6IX.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 150 de persoane, majoritatea în jurul vârstei de 20 de ani, au murit în aglomerația din Seoul în noaptea dintre 29 și 30 octombrie 2022.

Nu s-a aflat nici până acum ce anume a cauzat acea forfotă mortală, însă se știe că tinerii care au murit erau prinși în mijlocul mulțimii.
A fost primul Halloween fără restricții după pandemie, unul care va rămâne pe lista evenimentelor negre din istoria recentă a Coreei de Sud.

ADVERTISEMENT

Președintele statului a decretat doliu național

Printre cei decedați se numărau și 19 străini, conform presei coreene. În noaptea tragediei, peste 1.700 de salvatori au fost trimiși la fața locului, dintre care 517 pompieri, peste 1.000 de polițiști și în jur de 70 de funcționari ai Guvernului. Cei mai mulți dintre tineri au murit în urma unui stop cardiac, pe loc.

Președintele coreean Yoon Suk Yeol a decretat doliu național până când se vor clarifica circumstanțele exacte în care s-a produs tristul eveniment din Itaewon.

„Este cu adevărat dezastruos. A existat o tragedie și un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple aseară în mijlocul Seulului. Mă rog pentru odihna celor care au murit în accidentul neașteptat și sper că răniții își vor reveni curând. În plus, ofer o mângâiere profundă familiilor îndoliate. Ca președinte responsabil pentru viața și siguranța oamenilor, îmi este greu să-mi stăpânesc tristețea.

Guvernul va stabili o perioadă de doliu național de astăzi până când devine managementul post-accident și va acorda prioritate maximă gestionării post-accident și măsurilor de urmărire”, a transmis președintele Coreei, potrivit euronews.ro.

ADVERTISEMENT