News

Urmărire ca în filme și schimb de focuri în Amsterdam. Un om a murit și șapte au fost arestați

Scene desprinse dintr-un film de acțiune în Amsterdam. Un om a murit și alți șapte au fost arestați.
20.05.2021 | 14:25
Urmarire ca in filme si schimb de focuri in Amsterdam Un om a murit si sapte au fost arestati
ADVERTISEMENT

Olanda a stat cu sufletul la gură miercuri seara. Polițiștii au fost protagoniștii unei urmăriri spectaculoase, urmată de un schimb de focuri.

Totul a început în jurul orei locale 14:00 (15:00, ora României). Potrivit presei olandeze, mai mulți indivizi înarmați au atacat o mașină care transporta o încărcătură cu o valoare ridicată, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

Urmărire ca în filme și schimb de focuri în Amsterdam. Un om a murit și șapte au fost arestați

 

Incidentul a avut loc

în aproprierea unei întreprinderi de metale preţioase din nordul Amsterdamului. Mai multe persoane au atacat o mașină.

Comform informațiilor apărute în presă, vehiculul de transport bunuri avea o încărcătură care se ridica la aproximativ 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, indivizii s-au urcat în două mașini și au fugit către localitatea Broek in Waterland. Pe urmele lor au plecat zeci de polițiști.

A urmat o adevărată desfășurare de forțe a oamenilor legii, o urmărire spectaculoasă și un schimb de focuri ca în filme.

ADVERTISEMENT

 

Un purtător de cuvând al Poliției a explicat că s-a creat o situație care nu este întâlnită prea des. În presă și pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări ale acțiunii.

Din imagini se poate observa o mașină care a oprit într-o curte. Din ea au coborât mai multe persoane îmbrăcate în negru.

ADVERTISEMENT

Doi oameni au fost răniți, unul dintre ei a decedat

Infractorii au fugit pe o pajiște din apropiere, iar polițiștii i-au urmat. Din imaginile surprise de martori se poate observa haosul creat, dar și o coloană de fum care se ridică dintr-o mașină incendiată. Se pot auzi focuri de armă, sirene și elicoptere survolând.

Purtătorii de cuvânt ai Poliției au confirmat că oamenii legii au folosit arme de foc. Doi dintre fugari au fost răniți, iar unul dintre aceștia a decedat. Totuși, nu s-a confirmat că gloanțele au fost trase de polițiști.

Din fericire, nimeni altcineva nu a fost rănit. Primarul din Amsterdam a anunțat că nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale în rândul polițiștilor, al martorilor la respectivul incident sau al oamenilor care transportau bunurile de valoare.

ADVERTISEMENT