News

Urmărire ca-n filme în Galați. Șofer beat, drogat și fără permis, reținut de polițiști

Un șofer de 29 de ani a fost urmărit și reținut de polițiștii rutieri. Tânărul a condus autovehiculul sub influența substanțelor interzise.
10.05.2023 | 13:34
Urmarire can filme in Galati Sofer beat drogat si fara permis retinut de politisti
Polițiștii au găsit droguri în mașina unui șofer din Galați. Foto: IPJ Galați.
ADVERTISEMENT

Un șofer de 29 de ani din Galați, care era băut și drogat și conducea fără permis pe un drum județean, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Acesta a continuat să conducă și a fost urmărit de un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, care a tras asupra anvelopelor mașinii pentru a opri deplasarea autoturismului. După ce mașina a fost blocată, șoferul a fost reținut de către polițiști.

Un șofer de 29 de ani, urmărit și reținut de polițiștii rutieri

Incidentul a avut loc marți seara, în apropierea unei benzinării, unde polițiștii rutieri din Tecuci au încercat să oprească autoturismul condus de un șofer de 29 de ani. Tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumuri publice și se afla sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

“Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, a accelerat şi şi-a continuat deplasarea spre DJ 252, către comuna Nicoreşti. Poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului şi, întrucât cel de la volan refuza în continuare să oprească, au fost efectuate cu armele din dotare, iniţial, focuri de avertisment în plan vertical şi apoi asupra autovehiculul, fiind lovite roţile şi bara din spate.

Din cauza distrugerii anvelopelor, autoturismul nu şi-a mai putut continua deplasarea, iar la km. 23, pe DJ 252, echipajul de poliţie l-a blocat în trafic. La volan se afla un bărbat cu vârsta de 29 de ani, din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi, care a fost testat atât pentru consumul de alcool, cât şi pentru cel de droguri.

ADVERTISEMENT

Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar rezultatul la aparatul Drugtest a fost pozitiv la metamfetamină”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Galaţi, într-un comunicat de presă.

Polițiștii au găsit droguri în mașina gălățeanului

În urma controalelor efectuate, polițiștii gălățeni au găsit pe bancheta de spate a mașinii conduse de un șofer  de 29 de ani “trei pliculețe cu o substanță cristalizată de culoare albă, posibil psihoactivă”. Tânărul a fost reținut de oamenii legii. Suspectul a fost dus la Spitalul Municipal Tecuci pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive şi a alcoolemiei, dar a refuzat ambele recoltări.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru “infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și deținerea fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu”. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu “propunerea luării măsurii arestării preventive”.

Scene violente pe un drum din Suceava

Zilele trecute, șoferii din Suceava au fost martorii unor scene violente. Un bărbat a oprit mașina pe o trecere de pietoni pentru a lăsa un pasager să coboare, apoi a blocat două benzi ale drumului și a început să amenințe alți conducători auto. Imaginile au fost filmate și publicate pe rețelele sociale. Acestea arată cum șoferul a ieșit din autovehicul purtând în mână o rangă sau o bară. Bărbatul a început să amenințe alți conducători auto, ceea ce a cauzat indignarea celorlalți participanți la trafic. În urma reclamațiilor primite, poliția a intervenit și a demarat o anchetă.

ADVERTISEMENT

“Bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional conform legislației rutiere cu amendă de 580 lei pentru oprire neregulamentară şi conducere agresivă şi, de asemenea, a fost sancționat contravențional și conform Legii 61/1991 privind ordinea publica pentru provocare de scandal”, au precizat polițiștii suceveni.

 

 

 

ADVERTISEMENT