News

Urmărire ca-n filme pe străzile din Brăila. Un copil de 13 ani a furat o mașină și a ieșit la plimbare

Urmărire ca-n filme pe străzile din Brăila, după ce un copil de 13 ani a furat o mașină și a ieșit la o plimbare, însă a fost observat în trafic de polițiști.
23.03.2023 | 17:23
Urmarire can filme pe strazile din Braila Un copil de 13 ani a furat o masina si a iesit la plimbare
Urmărire ca-n filme pe străzile din Brăila - Marius, polițistul aflat în timpul liber. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Urmărire ca-n filme pe străzile din Brăila, după ce un copil de 13 ani a decis să fure o mașină pentru a ieșit la o plimbare într-o seară. Copilul a fugit dintr-un centru de plasament, însă a fost prins la volan de un polițist aflat în timpul liber.

Urmărire ca-n filme pe străzile din Brăila

Copilul reușise să pornească fără cheie autoturismul furat. Întreaga ”aventură” a fost expusă în spațiul public de polițiști, care au subliniat că totul se putea termina cu o adevărată tragedie. ”Un polițist din Brăila, aflat în timpul liber, a observat în noaptea de miercuri spre joi, pe Șoseaua Buzăului din Brăila, un copil la volanul unei mașini”, a transmis IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Polițistul care l-a depistat în trafic pe băiat se numește Marius și se afla în timpul liber, în afara orelor sale de program. De fapt, bărbatul se plimba liniștit în oraș în jurul orei 22:20, când a observat cum o mașină e condusă de ceea ce pare a fi un copil.

“Deși colegul nostru Marius se afla în timpul liber, flerul său nu a ținut cont de orele de program! Astfel, o seară de plimbare aparent liniștită a colegului nostru prin oraș, s-a transformat într-o misiune. Mai exact, azi-noapte, la ora 22:20, pe Șoseaua Buzăului din municipiu, Marius, polițist în cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică, a observat un copil la volanul unui autoturism, motiv pentru care a circulat în spatele acestuia, timp în care și-a anunțat colegii aflați în serviciu pentru a interveni cât mai repede”, au completat reprezentanții IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Copilul părea foarte relaxat la volan și și-a văzut de drum, fără să dea prea mare importanță faptului că era urmărit de polițiști. În cele din urmă a fost prins și identificat, fiind vorba de un copil de 13 ani fugit dintr-un centru de plasament. Aparent, băiatul nu credea că a comis nicio ilegalitate și doar avea chef de o plimbare de seară.

”În acest timp, copilul și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști pe Calea Călărașilor la intersecție cu Bulevardul Dorobanților. Aceștia au stabilit că este vorba de un minor, în vârstă de 13 ani, ce fugise dintr-un centru de plasament. Surpriza colegilor a fost și mai mare atunci când au stabilit faptul că băiatul, dornic de o plimbare, a căutat și a găsit un autoturism cu portierele deschise, iar cu iscusință a reușit să o pornească fără a avea cheie”, au explicat polițiștii, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Polițiștii subliniază că acest caz se putea transforma într-o adevărată tragedie, dacă norocul nu ar fi făcut ca polițistul aflat în timpul liber să-l observe în trafic pe șoferul minor. ”Ce a urmat, a fost o plimbare de scurtă durată, care, datorită atenției manifestată de colegul nostru, s-a sfârșit înainte producerea unui eveniment rutier ce se putea transforma într-o tragedie”, au completat reprezentanții IPJ Brăila.

Din păcate, polițiștii din România sunt obișnuiți ca în fiecare săptămână să urmărească ca în filme un șofer. De exemplu, cel mai recent caz este cel al unui bărbat din București, care s-a dovedit a fi lider al unui temut clan din Capitală. ”La data de 17 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 26, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanului căruia se afla un bărbat.

ADVERTISEMENT

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi pentru a se sustrage controlului şi-a continuat deplasarea. În acest context, polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, care atunci când a ajuns pe o stradă din sectorul 4 a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, situație care nu l-a determinat să se oprească, deși, în urma accidentului de circulație, conducătorul autovehiculului a avut nevoie de îngrijri medicale”, transmiteau reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Zodiile care au o vară de vis. Dau de mulți bani și aventuri
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită