Fotbal international

Urmaşul lui Luis Suarez! A fost eliminat după ce și-a muşcat de umăr un adversar. 10.000 de euro amendă şi 4 etape de suspendare

08.07.2020 | 18:20
Urmasul lui Luis Suarez A fost eliminat dupa ce sia muscat de umar un adversar 10000 de euro amenda si 4 etape de suspendare
ADVERTISEMENT

După pandemia de coronavirus, Lazio este doar umbra echipei care reuşise să ajungă la un singur punct de Juventus înainte de întreruperea campionatului, în luna martie. Bianconerii erau chiar preocupaţi de mersul de metronom al formaţiei lui Simone Inzaghi, însă totul s-a schimbat în rău de la reluarea competiţiei după trei luni de pauză.

Lazio a rămas încă pe locul secund, însă jocul e la nivelul unei formaţii din a doua parte a clasamentului. A avut şi ghinionul să înceapă cu un meci infernal, la Bergamo, unde a condus cu 2-0 după nici 20 de minute, dar a sfârşit prin a ieşi pe scut şi nu sub şi de acolo totul s-a prăbuşit ca un castel din nisip.

ADVERTISEMENT

Eşec la scor de forfait cu AC Milan acasă, urmat de umilinţa de la Lecce, în faţa unei echipe din subsol, care nu avea decât două succese pe teren propriu. Şi dincolo de jocul fără substanţă şi fără lucidiate, au început să iasă la suprafaţă frustrările. Sub orice formă, aşa cum a făcut Patric în ultimele secunde la Lecce, când şi-a pierdut minţile şi l-a muşcat de urmăr pe Donati, la ultima fază fixă a meciului, primind, justificat, cartonaş roşu.


UPDATE 8 iulie, 18:20 / Patric va primi 4 etape de suspendare, ratând partidele contra lui Sassuolo, Udinese, Juventus şi Cagliari. De asemenea, fundaşul lui Lazio va avea de achitat o amendă de 10.000 de euro pentru gestul său nesportiv.

ADVERTISEMENT

Suspendarea lui Patric pare blândă, tinând cont că Luis Suarez a primit 10 etape când era la Liverpool, după ce l-a muşcat pe Branislav Ivanovic. După incidentul de la Cupa Mondială, fiind recidivist, FIFA a dictat 4 luni departe de teren, timp în care atacantul uruguyan nu a avut voie nici la antrenamente.


 

Patric şi-a ieşit din minţi şi l-a muşcat pe Donati în Lecce – Lazio 2-1!

Gestul lui Patric arată starea de spirit existentă la Lazio, unde tensiunea pare a atinge cote foarte înalte. Însă gestul fundaşului echipei romane nu este unul în premieră, istoria fotbalului consemnând şi alte momente în care jucătorii au avut reacţii similare faţă de adversarii lor.

ADVERTISEMENT

De departe, pe primul loc se situează atacantul echipei Barcelona, uruguayanul Luis Suarez, care a comis această faptă de trei ori în cariera sa.

Cele trei episoade cu Luis Suarez

În 2010, Luis Suarez, aflat atunci la Ajax, l-a mușcat pe Otman Bakkal, în timpul unui meci cu PSV, în urma căruia a fost suspendat șapte etape.

ADVERTISEMENT
Patric, urmaşul lui Luis Suarez! Jucătorul lui Lazio eliminat după ce a muşcat de umăr un adversar de la Lecce. Foto: The Sun.co.uk

Același lucru l-a repetat în 2013, într-un duel cu Branislav Ivanovic, în timpul unui meci Liverpool – Chelsea, și la Campionatul Mondial din 2014, când victima sa a fost Giorgio Chiellini la meciul dintre Italia și Uruguay, din faza grupelor.

Şi-a muşcat adversarul de organul genital şi a luat 12 etape de suspendare

Un alt episod s-a consumat în fotbalul englez, în meciul dintre Derby County şi Stoke City. Johnson, de la Derby County, l-a muşcat de braţ pe Joe Allen.

Amorebieta, ani de zile stâlpul apărării lui Bilbao, a ajuns în Paraguay, la Cerro Porteno şi a devenit notoriu după ce l-a muşcat de cap pe un adversar de la Olimpia Asuncion.

Patric, urmaşul lui Luis Suarez! Jucătorul lui Lazio eliminat după ce a muşcat de umăr un adversar de la Lecce. Foto: Gazzetta dello Sport.it

Suspendarea record pentru o astfel de faptă a fost de 12 etape şi s-a petrecut într-un meci dintr-o ligă de amatori din Franţa, Terville-Soetrich. Un jucător de la ultima echipă şi-a muşcat adversarul de organul genital, victima având nevoie de 12 puncte de sutură.

ADVERTISEMENT