News

Următoarea creștere a alocațiilor va fi la 1 ianuarie 2022. Anunțul lui Ludovic Orban

Alocațiile vor crește la 1 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Ludovic Orban.
07.06.2021 | 23:12
Urmatoarea crestere a alocatiilor va fi la 1 ianuarie 2022 Anuntul lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a declarat că angajamentul luat de a dubla alocațiile va fi menținut de coaliția de guvernare. El a precizat că alocațiile vor crește etapizat.

Liderul PNL a explicat că vor exista cinci etape, iar prima va fi la 1 ianuarie 2022. Acesta nu a spus când va fi ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Următoarea creștere a alocațiilor va fi la 1 ianuarie 2022. Anunțul lui Ludovic Orban

„Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile”, a spus Orbani luni seara, la finalul ședinței de Guvern.

„Următoarea creştere va fi la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la Legea de adoptare a OUG, care a trecut de Senat şi este în dezbatare la Camera Deputaţilor,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Fiind întrebat ce se va întâmpla dacă ca această decizie să fie atacată la CCR, acesta a menționat că această variantă a fost luată în calcul: „am discutat şi despre această eventualitate. În cazul în care va fi atacată, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG.”

Orban a reiterat afirmațiile conform cărora următoarea creștere a alocațiilor va fi de 20%. El a mai explicat și că vor rămâne cinci tranșe.

ADVERTISEMENT

Alocațiile nu vor crește la 1 iulie

Guvernanții s-au contrazis cu privire la creșterea alocațiilor. Dan Barna declara că o mărire ar putea să vină la 1 iulie.

Acesta a fost contrazis de Raluca Turcan, Ministrul Muncii a precizat că banii necesari nu se răgăsesc în buget. La fel, Premierul Florin Cîțu a explicat și el că acest lucru nu a fost prevăzut în momentul aprobării bugetului.

ADVERTISEMENT

Întrebat cu privire la acest aspect, Orban a explicat că banii respectivi sunt alocați spre alte zone: „când se alcătuiește bugetul de stat, se face pe baza legislației aflate în vigoare la momentul în care se elaborează proiectul de lege”.

„Banii respectivi, cu siguranţă, la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari. Cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie”, a explicat acesta.

„Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă,” a adăugat.

ADVERTISEMENT