News

Urmează cel mai aglomerat weekend la mare din sezonul 2021. Cu cât cresc prețurile de săptămâna viitoare

Următoarele două zile vor fi cele mai aglomerate din acest sezon, la mare. FANATIK vă spune cu cât cresc prețurile de săptămâna viitoare.
09.07.2021 | 23:57
Urmeaza cel mai aglomerat weekend la mare din sezonul 2021 Cu cat cresc preturile de saptamana viitoare
Urmează cel mai aglomerat weekend la mare din sezonul 2021. Cu cât cresc prețurile de săptămâna viitoare Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc este pe cale să înceapă. Hotelierii și patronii de pensiuni așteaptă peste 100.000 de turiști.

Tinerii dornici de distracție și voie bună sunt atrași de vremea frumoasă și de prețurile scăzute. De săptămâna viitoare, turiștii vor fi nevoiți să scoată din buzunare cu 20% mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

Urmează cel mai aglomerat weekend la mare din sezonul 2021. Cu cât cresc prețurile de săptămâna viitoare

Plajele din nordul litoralului sunt pline de oameni: „ne simţim bine rău de tot, e cald, am prins vreme frumoasă, distracţie multă,” spune un turist, potrivit ObservatorNews.

Oamenii se trezesc devreme, ca să prindă un loc bun la plajă: „la 7 jumătate suntem pe plajă, pe cuvânt, venim, luăm şezlongul. După aia mergem un pic la somn, după aia ne întoarcem iar pe plajă”, a povestit un turist.

ADVERTISEMENT

Unii dintre români povestesc că vin la mare la fiecare sfârșit de săptămână. De fiecare dată, scot din buzunar aproximativ 1.000 de lei.

Totuși, oamenii nu sunt atrași doar de mare și nisip. Seara, distracția se mută în beach baruri. Aici, managerii plajelor le-au pregătit turiștilor evenimente care să le asigure buna dispoziție.

ADVERTISEMENT

„Organizăm tot felul de evenimente, pentru toate vârstele. De exemplu, aseară am avut eveniment nostalgia cu muzica anilor 90. Turiştii, de pe plajă, pot să se retragă în zona de lounge. Avem hamace, baldachine,” a povestit Claudiu Rusu, manager plajă.

Cresc prețurile pe litoral

De săptămâna viitoare, prețurile vor crește cu aproximativ 20%. Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) pun majorările pe seama creșterii numărului de turiști.

ADVERTISEMENT

Lunile iulie și august sunt considerate vârf de sezon, iar prețurile ajung și ele să fie ridicate. Cu toate acestea, majoritatea hotelurilor din zonele cele mai căutate au rezervat deja camerele.

„Toată lumea vrea să vină în iulie şi august, când sunt preţurile foarte mari. De ce sunt preţurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, preţurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum. Hotelurile sunt jumătate goale, dar cu tarife foarte mici”, a spus Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, potrivit ZF.

„În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, ca să le dublăm capacitatea. (…) Noi românii vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump!”, a adăugat.

ADVERTISEMENT