News

Urmează noi restricţii în România? Ce spune Raed Arafat

16.07.2020 | 22:50
Urmeaza noi restrictii in Romania Ce spune Raed Arafat
ADVERTISEMENT

România a bifat în ultimele 24 de ore un nou record al numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, 777, iar bilanțul ajunge la un total de 35.003 și atârnă din ce în ce mai greu pe umerii tuturor medicilor din țară, în condițiile în care spitalele au atins capacitatea maximă.

Totodată, de ieri până astăzi au fost confirmate 19 decese (14 bărbați și 5 femei) ale unor pacienți internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Galați, Harghita, Mehedinți, București, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea, 18 dintre aceștia prezentând comorbidități.

ADVERTISEMENT

Situația tinde să devină critică și în secțiile de Terapie Intensivă, unde la ora actuală se află 261 de pacienți, cu 13 mai mulți decât a raportat Grupul de Comunicare Strategică pentru ziua de marți, 14 iulie. Având în vedere datele îngrijorătoare transmise de autorități, nu puțini sunt cei care se așteaptă la noi restricții în următoarea perioadă.

Raed Arafat trage semnalul de alarmă după un nou record al cazurilor de îmbolnăvire

Chestionat pe marginea acestui subiect, Raed Arafat i-a îndemnat din nou pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele sanitare. În caz contrar, nu este exclus ca Guvernul să recurgă la măsuri drastice precum carantinarea județelor afectate.

ADVERTISEMENT

Probabil în primă fază sunt restricțiile locale, care limitează răspândirea în zonele respective. Nu avem cum să nu luăm aceste măsuri dacă vedem că situația se agravează.

Situația e urmărită de noi. Totul depinde de modul în care populația înțelege să respecte reguli simple”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

„Mai îngrijorător e numărul celor de la Terapie Intensivă”

Dincolo de creșterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire, Raed Arafat s-a arătat îngrijorat de situația secțiilor de Terapie din spitalele patriei, unde ajung zilnic tot mai mulți pacienți.

Dacă până acum bilanțul se menținea în jurul pragului de 240, în ultimele 24 de ore acesta a ajuns la 261, riscând astfel să depășească întreaga capacitate. „Mai îngrijorător este creșterea la ATI, am depășit deja 260 de pacienți.

ADVERTISEMENT

Rămânem cu recomandarea către populație să respecte regulile de distanțare, să nu asculte campaniile care spun să nu purtăm masca sau să nu respectăm regulile. Este singura metodă prin care într-adevăr putem să limităm răspândirea virusului”, a mai spus șeful DSU.

ADVERTISEMENT