News

Urmează să fie introdusă taxa de solidaritate în România? Ce se întâmplă cu discuțiile din Guvern

Coaliția de guvernare ar discuta despre introducerea taxei de solidaritate, spune senatorul PNL Daniel Fenechiu, care precizează și că: ”Kelemen Hunor a aruncat pe piaţă această propunere”.
30.05.2022 | 23:04
Urmeaza sa fie introdusa taxa de solidaritate in Romania Ce se intampla cu discutiile din Guvern
Discuții în coaliție pe taxa de solidaritate. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Discuții intense în Guvern pe introducerea taxei de solidaritate. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a confirmat acest lucru, spunând că liderul UDMR,  Kelemen Hunor, a făcut o astfel de propunere.

Coaliția de guvernare discută despre introducerea taxei de solidaritate

Daniel Fenechiu a explicat că taxa de solidaritate se referă la o impozitare specială, temporară, pe veniturile foarte mari. Momentan, în coaliția PNL-PSD-UDMR nu s-a hotărât încă o decizie în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Am văzut declaraţiile premierul Nicolae Ciucă, despre taxa de solidaritate (..) Fără discuţie se discută, e de văzut ce urmăreşte.

Se discută espre o impozitare specială, pe o durată temporară, numită taxă de solidaritate, pe veniturile foarte mari, dar nu s-a luat o decizie”, a declarat Daniel Fenechiu la Profit News TV.

ADVERTISEMENT

Daniel Fenechiu a subliniat că social-democrații și cei de la UDMR susțin mai mult introducerea taxei de solidaritate.

”Este o propunere care a venit dinspre PSD ca urmare a opoziţiei noastre totale la impozitul progresiv. Nu ştiu dacă s-au făcut progrese în ceea ce priveşte parcursul.

ADVERTISEMENT

Știu că UDMR la un moment dat a susţinut, Kelemen Hunor a aruncat pe piaţă această propunere, a fost o măsură care s-a aplicat în Ungaria pe termen scurt.

Din câte ştiu, PNL s-a opus. (..) Eu personal vă spun că sunt împotriva ei”, a mai afirmat Daniel Fenechiu.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă despre taxa de solidaritate

Spusele lui Daniel Fenechiu vin la scurt timp după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat luni la Parlament că nu ar fi o idee bună a Guvernului modificarea sistemului de taxare a companiilor.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică.

”În acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează.

În acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum a fost ea stabilită şi prevăzută iniţial. Am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică. Vom lua o decizie în coaliţie şi vom anunţa”, a precizat premierul.

ADVERTISEMENT