ADVERTISEMENT
News

Urnă mobilă pentru bolnavii de COVID-19 la alegerile locale! Măsuri speciale și pentru pacienții de la terapie intensivă

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 10:40
Urnă mobilă pentru bolnavii de COVID-19 la alegerile locale! Măsuri speciale și pentru pacienții de la terapie intensivă
Urna mobila o să fie folosită pentru bolnaviid e coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Urnă mobilă pentru bolnavii de COVID-19 la alegerile locale! Aceasta este noutatea transmisă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

ADVERTISEMENT

Șeful AEP a precizat că persoanele infectate cu noul coronavirus – atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale – vor putea vota la alegerile locale.

Aceștia vor avea la dispoziție o urnă mobilă cu ajutorul căreia își vor putea exprima opțiunea electorală pentru alegerile programate în 26 septembrie.

ADVERTISEMENT

Bolnavii de COVID-19 vor vota cu urna mobilă

“Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale,(…)

(…) pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică într-un interviu acordat Agerpres.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, șeful AEP a precizat că vor fi “condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă.

Concret, pentru aceste situații excepționale se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă. “Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, (…)

ADVERTISEMENT

(…) pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă.

În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a susţinut preşedintele AEP

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!