Fotbal intern

Euro 2016. Scăpăm de Ungaria, dăm de Ucraina!? Se schimbă URNELE!

UPDATE 15 noiembrie / La acest final de săptămînă, a avut loc manşa tur a barajelor pentru calificarea la EURO, partide care vor decide ultimele 4 echipe ce vor merge la vară, în Franţa,...
15.11.2015 | 12:57
Euro 2016 Scapam de Ungaria dam de Ucraina Se schimba URNELE

UPDATE 15 noiembrie / La acest final de săptămînă, a avut loc manşa tur a barajelor pentru calificarea la EURO, partide care vor decide ultimele 4 echipe ce vor merge la vară, în Franţa, pentru turneul final. (VIDEO AICI CU TOATE GOLURILE DIN MANŞA TUR A BARAJELOR)

În funcţie de echipele calificate, se vor definitiva urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor de la Campionatul European, ce va avea loc pe 12 decembrie 2015. Rezultatele din retur, meciuri ce vor avea loc în următoarele 3 zile, sînt importante pentru naţionala noastră, în funcţie de acestea urmînd a avea loc modificări în componenţa urnelor 2, 3 şi 4. Cele mai probabile variante, după rezultatele din tur, vă sînt prezentate de FANATIK.RO 

 

AAAAA

Varianta 1: Bosnia RATEAZĂ CALIFICAREA (1-1 cu Irlanda, returul la Dublin luni, 16 noiembrie ora 21:45)

În cazul în care Dzeko şi ai săi nu se califică în faţa Irlandei, după doar 1-1 pe teren propriu, atunci Ucraina, care a învins cu 2-0 Slovenia în manşa tur (returul la Ljubljana, marţi, 17 noiembrie, ora 21:45), va urca în urna 2 şi devine potenţial adversar al României în faza grupelor CE.

În acelaşi timp, Ungaria, în caz de calificare, după 1-0 în Norvegia (returul duminică, 15 noiembrie, la Budapesta, de la ora 21:45), va urca în urna 3 şi nu va putea pica în grupa tricolorilor!

Varianta 2: Suedia RATEAZĂ CALIFICAREA (2-1 cu Danemarca, returul la Copenhaga, marţi 17 noiembrie, ora 21:45)

Suedia a învins Danemarca cu 2-1, sîmbătă seară, dar returul de la Copenhaga se anunţă unul de foc pentru “galbenii” lui Ibrahimovici. În cazul în care danezii se califică la EURO în dauna Suediei, aceştia se vor afla în urna 4 la tragerea la sorţi, unica variantă de a urca în urna 3 fiind ca şi un alt cap de serie, dintre Bosnia, Ucraina şi Ungaria, să rateze calificarea! În acest ultim caz, în care 2 echipe din cei 4 capi de serie să fie eliminate ar însemna că România va scăpa şi de un alt potenţial adversar tare din urna 4, Turcia!

Vezi restul variantelor mai jos

––––––––––––––––––––––––––––––––-

URNA 1: FRANŢA, GERMANIA, SPANIA, ANGLIA, PORTUGALIA, BELGIA

URNA 2: ITALIA, RUSIA, ELVEŢIA, AUSTRIA, CROAŢIA. Ultima naţională din urna 2 va fi aleasă dintre UCRAINA, BOSNIA (LA BARAJ) şi CEHIA, CALIFICATĂ DIRECT, în funcţie de disputarea barajelor!  

Ultimul loc din urna 2 încă se joacă

Dacă Bosnia pierde barajul şi Ucraina îl cîştigă, ţara în care Lucescu a scris istorie urcă în urna 2 şi devine potenţială adversară în grupe a României. Dacă ambele naţionale pierd barajul, atunci Cehia, calificată deja, urcă în urna 2!

Am scăpat de Ibrahimovic, Lewandowski şi Hamsik

Vestea bună e că România, aflată în urna 3, scapă de cîţiva adversari redutabili, cel puţin la nivelul liderilor echipelor naţionale. Astfel, dacă Suedia trece de baraj, Zlatan şi compania rămîn în urna 3 valorică, alături de România, indiferent de celelalte rezultate din play-off. Şi asta pentru că jocurile de baraj nu contează la coeficientul UEFA pentru tragerea la sorţi!

De asemenea, naţionala lui Szukala şi Lewandowski nu va putea juca în grupă cu noi la turneul final, la fel cum e şi cazul Slovaciei lui Hamsik!

Cum putem scăpa şi de Turcia lui Terim! 

În urna 4 valorică, cea din care sperăm să avem parte de un adversar facil, de speriat pare a fi doar Turcia, calificată in extremis în minutul 89 al meciului cu Islanda! Pentru ca trupa lui Terim să urce în urna 3 şi să nu poată fi potenţial adversar al României în grupele de la Euro, e nevoie ca minimum 2 capi de serie de la baraj, dintre Bosnia, Ucraina, Suedia sau Ungaria, să piardă calificarea, însă cu condiţia ca niciuna dintre cele 2 eliminate să nu piardă în faţa Danemarcei, ce are coeficient superior Turciei!

Sau, dacă Danemarca se califică în dauna Suediei, atunci e nevoie ca alţi 2 capi de serie să piardă barajul pentru ca atît Danemarca, cît şi Turcia să urce în urna 3!

Ungaria, cap de serie la baraj la mustaţă!

Ungaria a trăit la cote maxime ultimele 2 zile din preliminariile de la EURO! Mai întîi,  le-au spus un sincer “Muchas Gracias” spaniolilor, campioni europeni en titre, după ce ibericii au învins Ucraina în deplasare şi maghiarii credeau că şi-au asigurat poziţia 1 în clasamentul locurilor 3, ce ducea direct la Euro!

Totuşi, după ce luni îşi clamau calificarea în Franţa, ungurii au trăit un adevărat coşmar marţi! Scenariul horror s-a întîmplat, Kazahstan a cîştigat în Letonia într-un meci fără pic de miză pentru cele două echipe, iar Turcia a învins în “10”,, în ultimul minut al meciului, Islanda! Şi astfel, Turcia le-a suflat ungurilor poziţia 1 în clasamentul locurilor 3 şi implicit calificarea directă la Euro, trimiţîndu-i pe Dzsudzsak şi compania la baraj!

Unica veste bună, pe post de consolare, pentru unguri a reprezentat-o faptul că sînt capi de serie în play-off, datorită unui avantaj infim, de doar 0,002 faţă de Danemarca: 27,142 faţă de 27,140 al nordicilor! Şi-n acest fel, Ungaria a scăpat de un posibil duel cu Ucraina, Suedia sau Bosnia!

GRUPA DE GROAZĂ: GERMANIA, ITALIA, ROM NIA, TURCIA

GRUPA PERFECTĂ: PORTUGALIA, AUSTRIA, ROM NIA, IRLANDA DE NORD

–––––––––––––

Echipa naţională a României a reuşit să se califice la EURO 2016, toate acestea după ce a obţinut victoria în Feroe, scor 3-0. “Tricolorii” lui Anghel Iordănescu au terminat pe locul 2 grupa preliminară F.

Burleanu vrea cu Anglia, Rusia şi Ungaria

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a început să se gîndească la ceea ce urmează şi a dezvăluit ce echipe şi-ar dori ca România să întîlnească: “Mi-ar plăcea ca din urna 1 să jucăm cu Anglia, Ucraina sau Rusia din urna 2 şi Ungaria din a patra”, a spus şeful Federaţiei Române de Fotbal.

Acesta a vorbit şi despre ce aşteptări are de la trupa lui Anghel Iordănescu: “Nu am stabilit obiectivul pentru EURO 2016. O să avem o şedinţă în noiembrie şi o să vedem atunci”, a mai adăugat Burleanu.