News

Urs lovit de mașină şi lăsat să moară, în Cluj. A agonizat ore întregi pe marginea drumului. Video

Un urs a fost lăsat să moară, după ce a fost lovit de o mașină, în Cluj. A agonizat ore întregi pe marginea drumului. Video
18.06.2021 | 17:22
Urs lovit de masina si lasat sa moara in Cluj A agonizat ore intregi pe marginea drumului Video
Urs lovit de mașină şi lăsat să moară, în Cluj. Sursa foto: Colaj Fanatik / gherlainfo.ro
ADVERTISEMENT

Un urs a fost lovit de o mașină, pe un drum din Cluj, iar apoi șoferul și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore întregi.

Urs lovit de mașină şi lăsat să moară, în Cluj. Câte ore a agonizat

Ursul care cântărea a 250 kg a fost lovit, vineri, de o mașină, iar evenimentul a fost ulterior raportat chiar de cel care l-a lovit, conform poliției din Cluj. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, animalul a fost lăsat să zacă pe carosabil ore în șir, pentru că accidentul a avut loc la puțin timp după miezul nopții, iar oamenii legii au fost anunțați despre acest eveniment rutier abia la 6:00 dimineața.

“La data de 18 iunie, în jurul orei 06,00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi de către un tânăr de 25 de ani, din municipiul Gherla, cu privire la faptul că, în jurul orei 00,30, în timp ce se deplasa pe DJ 109 C, din direcţia Ţaga spre Gherla, în afara localităţii Fizeşu Gherlii, a fost implicat într-un eveniment rutier şi a acroşat un urs, care se afla pe partea carosabilă.

ADVERTISEMENT

Subliniem, aşadar, faptul că sesizarea poliţiei pentru a interveni a fost efectuată în cursul dimineţii, în jurul orei 06:00, de către conducătorul autoturismului implicat în incidentul rutier”, au informat reprezentanții IPJ Cluj.

Sursa video: gherlainfo.ro

Ursul a încercat să se întoarcă în pădure, dar în zadar

Astfel, vorbim despre un interval  de cinci ore și jumătate în care animalul a zăcut pe marginea drumului din cauza rănilor provocate.

ADVERTISEMENT

Acesta a încercat din răsputeri să se întoarcă în pădure, astfel că până la momentul în care salvatorii au ajuns la el acesta se afla un pic mai departe față de locul în care a avut loc accidentul, transmite Gherla Info.

Veterinarii sosiți la fața locului l-au sedat pe animal, pentru a-i putea verifica starea de sănătate, însă au realizat că el era prea grav rănit pentru a mai putea fi salvat.

ADVERTISEMENT

Pentru că animalul a fost atât de lovit, s-a luat ulterior decizia ca acesta să fie eutanasiat. Ursul a fost adormit la Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: