News

Urșii provoacă panică într-o localitate din Mureș. Un bărbat a fost ucis duminică. Primarul, apel către autoritățile centrale

Urșii continuă să producă panică și teamă în țară. O localitate din Târgu Mureș este în alertă. Un cioban a fost ucis duminică, iar primarul face apel către autorități.
26.07.2021 | 11:08
Ursii provoaca panica intro localitate din Mures Un barbat a fost ucis duminica Primarul apel catre autoritatile centrale
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc atacurile urșilor în țară. La trei zile după ce un tânăr de 26 de ani a fost ucis în Suceava, o nouă victimă a acestor animale a fost raportată în județul Mureș.

Duminică, un cioban din judeţul Mureş a fost ucis de un urs în localitatea Gornești. Trupul său a fost găsit sfâșiat, iar de la stână lipseau oi şi capre.

ADVERTISEMENT

Primarul comunei este disperat și face apel la autoritățile competente. El cere ca acestea să ia urgent măsuri de urgență pentru protecția populației.

Urșii provoacă panică într-o localitate din județul Mureș. Primarul, apel către autorități

Localnicii din Gornești sunt revoltați pentru pagubele produse în ultimele luni. Ieri, un urs a atacat în mai multe locuri și a ucis o persoană.

ADVERTISEMENT

Kolcsar Gyula, edilul comunei din județul Mureș a afirmat, în această dimineață, că situația în zonă nu s-a schimbat deloc, iar urșii continuă să terorizeze populația.

Ceea ce devine și mai îngrijorător este faptul că animalele încep să apară și în zonele de câmpie.

ADVERTISEMENT

”În Ilioara, am avut de două ori alertă din cauza urșilor. Cam tot județul Mureș, o să vă confirme colegii dacă sunați la primării. Au apărut urșii și pe câmpie deja, unde e un lucru foarte atipic, în hanbitatul nostru, lucru care ne neliniștește.

Deja redactăm o scrisoare către Ministerul Mediului ca acest urs să fie relocat. Cerem, de asemenea, să se coreleze directivele europene cu Constituția României, respectiv să se regleze numărul de urși din România. Altfel nu vom rezolva problema”, a afirmat edilul, conform Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

”Toată noaptea umblă (n.r. urșii). Transmit și prin Facebook, și verbal să fie foarte atenți. Oamenii deja știu.

Comuna Gornești are 9 sate, 7 sunt mai aproape de DN, unde cazurile sunt mai puține, 2 sunt însă mai departe. Seara, dar și în timpul zilei, nu poți să lași copiii să se joace”, este mesajul edilului pentru cetățeni.

Bărbatul ucis de urs avea 80 de ani

Potrivit primarului din Gorneşti, bărbatul ucis de urs avea 80 de ani. Fiul acestuia a fost cel care a alertat autorităţile.

”Cei de la ISU, după căutări insistente, l-au găsit cam la 300 de metri de turmă. Semne clare la nivelul feţei, mâinilor, toracelui, lipseau şi nişte oi şi capre. Probabil a venit ursul, a atacat turma, şi dânsul a încercat ca să evite pagubele.

Pe lângă bărbatul ucis, ursul a provocat și pagube pentru gospodăriile oamenilor.

”Noaptea trecută (n.r. duminică), la Ilioara, a omorât 8 porci şi încă la altă stână erau 5 oi omorâte şi sunt foarte revoltaţi. Au zis că o să iasă ori cu tractoarele, că nu se mai poate. Lângă turma lui sunt cel puţin 6 ursoaice cu pui”, a mai spus edilul.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”