Fotbal intern

Popovici l-a descoperit pe noul Vlad Chiricheş: “Ar face faţă la Steaua”

FC Botoşani este liderul neaşteptat al Ligii 1, cu opt puncte obţinute în primele patru etape FANATIK vă propune un interviu cu tehnicianul moldovenilor, Cristi Popovici....
10.08.2013 | 13:56
Popovici la descoperit pe noul Vlad Chiriches Ar face fata la Steaua
ADVERTISEMENT

FC Botoşani este liderul neaşteptat al Ligii 1, cu opt puncte obţinute în primele patru etape FANATIK vă propune un interviu cu tehnicianul moldovenilor, Cristi Popovici.

Cel puţin pînă diseară, FC Botoşani este pe primul loc. Care este secretul începutului neaşteptat de sezon?

ADVERTISEMENT

Să nu exagerăm, pentru că este o situaţie conjuncturală, avem şi mai multe meciuri, alţii au avut partide amînate. Singurul lucru care mă interesează este ca la finalul campionatului să fim mai buni decît măcar cinci sau şase echipe. Nu vreau să vorbesc despre evitarea retrogradării, pentru că urăsc cuvintele astea două.

Totuşi, opt puncte în patru etape reprezintă o performanţă pentru o echipă nou-promovată…

Aşa este, dar acest lucru se datorează în bună măsură omogenităţii pe care echipa o are. Nu am făcut transferuri, din lipsă de fonduri, ci ne-am bazat pe scheletul pe care l-am avut în liga a doua, dar şi pe o serie de jucători pe care i-am luat de la Bacău. Mă bazez în continuare pe automotivaţia lor, să ţintească tot mai sus, doar nu au venit aici doar pentru a bifa în CV o echipă de Liga I.

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf a spus că s-ar putea ca la finalul campionatului să vă calificaţi în Cupele Europene…

Noi suntem realişti, nu vrem să furăm curent. Începutul e bun, dar să nu uităm că încă n-am jucat cu echipele de top. Steaua, Astra, Pandurii, Petrolul, Vaslui…

ADVERTISEMENT

Pe Dinamo nu o includeţi aici?

Dinamo e o echipă în schimbare, cu unele probleme în prezent. Oricum, cred că ei vor termina în primele şase – şapte echipe.

La un moment dat s-a pus problema să o antrenaţi pe Dinamo II.

Da, dar ideea nu era doar să antrenez echipa secundă. Ar fit rebuit să colaborez şi cu Liviu Ciobotariu la prima echipă. De fapt asta mă şi interesa, să pot lucra în cadrul unui club mare din România. Ei au apreciat că pe vremea cînd am fost la Bacău, echipa a făcut multe transferuri profitabile prin vînzarea la Steaua a lui Cristea, Goian, Lovin, Baciu sau la Vaslui a lui Neagu, Mardare, Croitoru, Gheorghiu şi Doboş. Asta era şi ideea. Voiau să crească mulţi jucători tineri de perspectivă şi aveau nevoie de cineva din afara clubului care să fie obiectiv. Pînă la urmă, totul a picat în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

Dintre jucătorii pe care îi aveţi acum, pe cine vedeţi pregătit să plece la o echipă mai mare?

Vaşvari, Vraciu, Ursu, Tincu, Codoban, Cârjan… Fiecare dintre ei are potenţial bun.

Chiar şi pentru un transfer la Steaua?

Aici vorbim de cel mai înalt nivel din fotbalul românesc. Dar, sincer, dacă pleacă Vlad Chiricheş, eu cred că Ursu s-ar putea impune în centrul apărării lor. Din punctul meu de vedere el are cam aceleaşi calităţi pe care le avea şi Chiricheş cînd a venit la Steaua.

ADVERTISEMENT