News

Ursul care a luat frișca de pe tortul NATO la televizor

Tragedia din Jepii Mici în urma căreia o fată de doar 19 ani a fost ucisă de un urs a fost intens dezbătută în presa din România, miercuri seară.
11.07.2024 | 14:08
Ursul care a luat frisca de pe tortul NATO la televizor
Ursul care a luat frișca de pe tortul NATO la televizor Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedia din Jepii Mici care a zguduit o țară întreagă a făcut, miercuri, obiectul mai multor dezbateri în presa din România, eclipsând summit-ul NATO de la Washington.

Ursul care a luat frișca de pe tortul NATO la televizor

Cu toate că televiziunile de știri au inclus în dezbateri o gamă largă de preocupări naționale precum implicarea României în summit-ul NATO și deciziile strategice asociate, precum și modificările legislative privind testarea antidrog, tragedia din Bucegi se pare că a fost subiectul serii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, televiziunile de știri s-au concentrat, miercuri seară, și pe abordarea unor teme de actualitate politică care au inclus printre altele alegerile din SUA și dinamica politică internă, potrivit Informat.ro.

În topul celor mai discutate subiecte, în presa din România, miercuri seară se află:

  1. Tragedia de pe Jepii Mici;
  2. Situația legată de legea vânătorii și populația de urși;
  3. Summit-ul NATO și politica externă a României;
  4. Modificările aduse la OUG privind testarea antidrog;
  5. Alegerile din SUA și implicațiile lor
  6. Situația de la TAROM și închiderea circulației pe Valea Oltului;
  7. Tensiuni între George Simion și Mircea Geoană.
ADVERTISEMENT

Totodată în top trei entități menționate cel mai des în dezbaterile TV se află președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și NATO.

Principalele teme de discuție din cadrul emisiunilor TV

În cadrul emisiunilor de seară, la Antena3, discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme majore, dar mai ales pe tragedia din Bucegi. Astfel, implicațiile legale și declarațiile liderilor politici, au fost în centru dezbaterilor legate de acest subiect.

ADVERTISEMENT

Tot la Antena 3 au fost abordate și subiecte importante despre politica externă, inclusiv trimiterea sistemelor de apărare Patriot în Ucraina și rolul României în cadrul summit-ului NATO.

În plus, modificările legislației privind testarea antidrog și impactul acesteia asupra siguranței rutiere, precum și pe evenimente politice din SUA, cu un accent pe alegerile prezidențiale, au fost și ele trecute în revistă.

ADVERTISEMENT

La rândul său, postul România TV a abordat în cadrul emisiunilor de seară teme precum tragedia de pe traseul montan Jepii Mici și summit-ul NATO, reflectând preocupările legate de politica de securitate și deciziile strategice la nivel internațional.

Mai mult, modificarea legislației antidrog, fenomenele meteo extreme și situația politică din SUA, accentuând șansele lui Donald Trump în alegerile viitoare, au făcut obiectul dezbaterilor în emisiunile difuzate de RTV.

În emisiunile de seară, la RTV au fost discutate și probleme locale, precum situația la TAROM, dar și modificările legislative privind vânătoarea.

Problemele  sociale și de securitate internă, cum ar fi modificările aduse la OUG privind testarea antidrog și incidente locale precum polițiști depistați drogați la volan au fost în centrul discuțiilor la Digi24.

Emisiunile difuzate de postul TV au acordat o atenție considerabilă situației internaționale, discutându-se despre implicarea României în summit-ul NATO și despre trimiterea sistemelor Patriot în Ucraina, alături de aspecte legate de situația urșilor în România.

Tensiunile de pe scena politică internă, în centrul dezbaterilor

O gamă variată de subiecte de politica internațională, cum ar fi summit-ul NATO și discursul lui Klaus Iohannis, până la probleme interne precum modificările la OUG pentru testarea antidrog și situația legată de legea vânătorii, au fost dezbătute în emisiunile B1TV.

De asemenea, discuțiile au vizat și dinamica politicii interne, cu referire la inflația din România și potențialii candidați la alegerile prezidențiale.

Tot pe discuțiile legate de politica internă și scandaluri s-au concentrat și dezbaterile de la Realitatea Plus. În centrul discuțiilor s-au aflat tensiunile dintre George Simion și Mircea Geoană, dar și pe acuzațiile de corupție în rândul politicienilor.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”