Fotbal international

Uruguay – Coreea de Sud 0-0, în Grupa H la Campionatul Mondial 2022. Primul meci din istorie fără șut pe spațiul porții

Uruguay și Coreea de Sud au fost lipsite de spectaculozitate în meciul de debut din Grupa H de la Cupa Mondială. Fără ocazii prea mari, cele două au remizat alb.
24.11.2022 | 17:57
Uruguay  Coreea de Sud 00 in Grupa H la Campionatul Mondial 2022 Primul meci din istorie fara sut pe spatiul portii
Uruguay și Coreea de Sud, adversare în primul meci din Grupa H de la CM 2022. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
24-11-2022
15:57

Federico Valverde a fost ”Man of the Match”

Nu s-a înregistrat vreun șut pe poartă în Uruguay – Coreea de Sud. Căci atunci când mingea lovește bara, este considerat doar șut la poartă.

O bară, după un șut în manieră proprie, a avut și jucătorul lui Real Madrid, Federico Valverde. Cel care a fost desemnat ”Man of the Match”.

24-11-2022
15:29

Primul meci din istorie fără șut pe poartă

Uruguay și Coreea de Sud nu doar că au oferit un meci lipsit de spectaculozitate, dar au reușit să bifeze și o contraperformanță istorică.

Deși mingea a lovit de două ori bara porții asiaticilor, meciul Uruguay – Coreea de Sud este primul din istorie fără șut pe poartă la Campionatul Mondial.

 

24-11-2022
14:11

FINAL: Uruguay - Coreea de Sud 0-0

FINAL: Grupa H a început cu un meci deloc spectaculos, dovadă și rezultatul de pe tabela de marcaj. Fără ocazii prea mari, Uruguay și Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 0-0. Urmează cel de-al doilea meci al grupei, Portugalia – Ghana, de la ora 18:00.

Min. 90: Acțiunea se mută de la o poartă la cealaltă! Son, de la Tottenham, ia o acțiune pe cont propriu, trage bine, dar mingea se duce în aut de poartă.

Min. 89: Șansa ține din nou cu formația asiatică. Valvedere șutează din scurt, puternic, dar, la fel ca în finalul primei reprize, bara e de partea Coreei de Sud.

Min. 81: Șansă importantă de a deschide scorul pentru Darwin Nunez. Atacantul lui Liverpool șutează bine de la distanță, dar mingea ocolește poarta.

Min. 64: Schimbare la sud-americani! După un joc modest, Luis Suarez este înlocuit cu atacantul Valenciei, Edinson Cavani.

Min. 46: A început repriza secundă!

24-11-2022
12:57

Primă repriză echilibrată pe Education City

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 44: Apare și prima șansă mare de gol pentru Uruguay! Godin lovește excelent mingea cu capul la un corner, dar bara îl salvează pe portarul Kim.

Min. 35: Prima ocazie importantă vine la poarta sud-americanilor. Atacantul Hwang rămâne singur în preajma punctului de la 11 metri, dar șutează peste transversală.

Min. 1: A început partida de la Al Rayyan!

24-11-2022
12:13

Echipele de start la Uruguay - Coreea de Sud

Uruguay: Rochet (Club Nacional) – Caceres (LA Galaxy), Gimenez (At. Madrid), Godin(c) (Velez Sarsfield), Olivera (Napoli) – Vecino (Lazio) – Valverde (Real Madrid), Betancur (Tottenham) – Pellistri (Man. United), Suarez (Club Nacional), Nunez (Liverpool); Rezerve: Muslera, Sosa – Canobbio, Cavani, Coates, de Arrascaeta, de la Cruz, Gomez, Varela, Rodriguez, Torreira, Torres, Ugarte, Vina; Selecționer: Diego Alonso

Coreea de Sud: Kim (Al-Shabab) – Kim (Jeonbuk), Kim (Napoli), Kim (Ulsan Hyundai), Kim (Jeonbuk) – Hwang (Olympiacos), Jung (Al-Sadd) – Son(c) (Tottenham), Lee (Mainz), Na (Seoul) – Hwang (Olympiacos); Rezerve: Jo, Song – Cho, Cho, Hong, Hwang, Jeong, Kim, Kwon, Kwon, Lee, Paik, Song, Son, Yoon; Selecționer: Paulo Bento

Meciul Uruguay – Coreea de Sud are loc joi, 24 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, în cadrul etapei 1 din Grupa H la turneul final al CM din Qatar. Cele două echipe sunt considerate a fi principalele rivale pentru locul 2, într-o grupă în care Portugalia lui Cristiano Ronaldo este creditată principala favorită la locul 1, iar Ghana e văzută terminând pe locul 4.

Uruguay – Coreea de Sud, primul meci din grupa H la Campionatul Mondial 2022

Uruguay – Coreea de Sud este uvertura Grupei H de la Campionatul Mondial 2022. Ambele echipe naționale au în lot jucători de mare valoare, care evoluează la nivel înalt, dar parcă totuși sud-americanii au un lot mai bine pus la punct decât asiaticii, aceștia așteptând totul de la vedeta Son, starul lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Uruguay şi Coreea de Sud

Confruntarea Uruguay – Coreea de Sud se desfășoră joi, 24 noiembrie, de la ora 15:00, în prima rundă din Grupa H la Campionatul Mondial 2022 pe stadionul “Education City” din orașul Al Rayyan. Este a doua partidă de acest turneu final care are loc pe această arenă, dupâ un 0-0 între Danemarca și Tunisia.

Supranumit “Diamantul deșertului”, acest stadion este construit pe teritoriul unor campusuri universitare și are 40.000 de locuri, dintre care la finalul competiției vor mai rămâne jumătate. Cei care au fost la primul meci pe acest stadion au fost mulțumiți de confort, dar nu și de temperatură, în opinia lor aceasta fiind prea rece față de temperatura de afară.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Uruguay – Coreea de Sud se joacă joi, 24 noiembrie, și va fi trasmisă în direct pe micile ecrane pe postul național TVR 1, dar o mai puteți viziona și în format LIVE VIDEO dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO.

La Al Rayyan joi, 24 noiembrie, va fi o nouă zi însorită și fără temperatură excesivă, în jur de 28 de grade, ceea ce este puțin pentru o țară din Golf, dar acest lucru se explică prin faptul că nu suntem în plină vară, când maximele urcă vertiginos. Va fi folosită oricum instalația de climatizare, dar poate că de această dată la o temperatură nu la fel de scăzută, de 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Uruguay – Coreea de Sud, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este o partidă care poate stârni destul interes pariorilor, care nu uită că la Uruguay sunt atacanți de valoarea lui Luis Suarez și Edinson Cavani, iar asiaticii pot răspunde cu Son. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Uruguay și Coreea de Sud.

Ce absenți au Uruguay şi Coreea de Sud

Selecționerul Uruguayului, Diego Alonso, nu îl va avea în primul meci pe fundașul central al Barcelonei, Araujo, iar unul dintre cei doi oameni importanți din atac, Edinson Cavani, este incert, cu o problemă la gleznă. Se speră totuși în recuperarea jucătorului de la Valencia.

ADVERTISEMENT

Paulo Bento, portughezul care conduce Coreea de Sud, este îngrijorat că tocmai vedeta incontestabilă a lotului, Son Heung Min, atacantul lui Tottenham, are probleme la față și nu ar fi exclus ca în caz de forță majoră să evolueze purtând o mască de protecție.

Istvan Kovacs, rezerva francezului Clement Turpin

Partida Uruguay – Coreea de Sud a fost încredințată de FIFA francezului Clement Turpin, unul dintre cei mai buni arbitri europeni. Pentru a doua oară la acest turneu final, la un meci din etapa 1 a grupelor, românul Istvan Kovacs a fost delegat în postura celui de-al patrulea oficial, adică rezerva centralului, după ce s-a aflat în brigada de la primul meci al turneului, Qatar – Ecuador, lângă italianul Daniele Orsato.

Diego Alonso, selecționerul Uruguayului, a șocat cu declarația făcută înainte de plecare la turneul final din Qatar, când a afirmat că obiectivul celeștilor este nici mai mult nici mai puțin decât câștigarea celui de-al treilea titlu mondial! Uruguay a primit doar două goluri în ultimele nouă partide din faza grupelor la turnee finale de CM, de două ori terminând grupa fără a primi gol.

Cote la pariuri la jocul Uruguay – Coreea de Sud

Naționala Uruguay este aleasa caselor de pariuri pentru rolul de favorită la victorie în acest meci. Cota este de 1,75, în timp ce adversarul a primit 5,25. Foarte bună este și cota pentru șansă dublă X2 pentru asiatici, 2,15. Un gol marcat de sud-coreeni ajunge la cota de 1,75, dar pentru total goluri over 1,5 cota ajunge la 1,45.

Uruguay – Coreea de Sud se află acum la episodul numărul opt din istoria meciurilor directe. De șapte ori a câștigat naționala sud-americană, dar ultima oară, chiar dacă vorbim despre un meci amical, în 2018, sud-coreenii s-au impus cu 2-1. Doar de două ori s-a jucat oficial, la CM 1990, 1-0 pentru Uruguay, și în 2010, 2-1 pentru celești.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “Interval de goluri 1-2” în Uruguay – Coreea de Sud. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT