Oscar Tabarez: “Suarez e pregătit, altfel nu ar fi aici”

UPDATE / Selecţionerul Uruguay-ului, Oscar Tabarez a declarat că Suarez e pregătit să joace şi a evitat să spună de ce nu l-a introdus măcar pe final: "Suarez e pregătit, altfel nu l-aş fi...
15.06.2014 | 00:10
Oscar Tabarez Suarez e pregatit altfel nu ar fi aici
ADVERTISEMENT

UPDATE / Selecţionerul Uruguay-ului, Oscar Tabarez a declarat că Suarez e pregătit să joace şi a evitat să spună de ce nu l-a introdus măcar pe final: “Suarez e pregătit, altfel nu l-aş fi luat în Brazilia! E o grupă dură şi trebuie să ne revenim”, a declarat selecţionerul după meciul pierdut cu 3-1

Tabarez a spus că încă nu ştie dacă îl va trimite din primul minut pe Suarez cu Anglia: ” Am 4 zile la dispoziţie să mă gîndesc dacă voi juca sau nu cu Suarez în atac” a completat selecţionerul.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger a declarat la televiziunea franceză după acest meci: “Avem un atacant de clasă mondială la noi în ogradă şi cu siguranţă vom conta pe el” a declarat Wenger cu referire la costaricanul Joel Campbell, autorul unui gol, jucător aflat în proprietatea lui Arsenal.

Portarul costarican, Keylor Navas: “Anglia, Italia şi Uruguay sînt echipe foarte bune. Noi ne batem pentru un loc de calificare”

ADVERTISEMENT

******************************************

Min. 95: Brych fluieră finalul. Costa Rica produce prima mare surpriză a turneului reuşind să învingă Uruguay, una dintre echipele cărora specialiştii le dau şanse la cîştigarea trofeului.

Min. 90+2: Maxi Pereira îl “coseşte” pe Campbell, este eliminat şi pune punct într-o notă specifică unui meci ruşinos pentru Uruguay!

ADVERTISEMENT

Min. 88: Ultima schimbare la Costa Rica: iese iese Bolanos şi intră Barrantes.

Min 85: FA-BU-LOS!!! COSTA RICA marchează al treilea gol. URENO, la probabil prima atingere a balonului, se demarcă excelent printre apărătorii celeştilor, timite mingea pe lîngă Muslera, la colţul lung, cu o execuţie de mare fineţe şi reuşeşte să dea lovitura decisivă Uruguayului.

Min. 83: Schimbare la Costa Rica: iese căpitanul Ruiz şi intră Urena.

Min. 81: Caceres este iertat de Brych pentru e intrare neglijentă. Uruguayanului intră prin alunecare, cu ambele picioare înainte, şi îl loveşte pe Gamboa peste tibie. Fundaşul celeştilor scapă doar cu un cartonaş galben.

ADVERTISEMENT

Min. 76: Luis Suarez rămîne pe bancă! Oscar Tabarez nu riscă şi îl lasă pe atacant în afara terenului. Ultima schimbare a Uruguayului: iese Rodriguez intră Hernandez.

Min. 75: Schimbare la Costa Rica: iese Tejeda şi intră Cubero.

Min. 70: Cavani trimite de la 7-8 metri o lovitură de cap, dar Navas respinge! Uruguayenii cresc presiunea.

Min. 64: Joel Campbell şutează din alergare, de la 30 de metri, iar mingea trimisă de atacant trece puţin, la doi-trei centimetri de vinclul lui Muslera. Puştiul de 21 de ani al Costa Ricăi îşi face o reclamă excelentă la Fortaleza.

Min. 60: Schimbări la Uruguay: ies Forlan şi Gargano, intră Walter Gonzalez şi Nicolas Lodeiro.

Min.  57: GOOOOOL COSTA RICA!!! Duarte înscrie cu o lovitură superbă de cap, din plonjon, după o centrare a lui Ruiz, iar Costa Rica pregăteşte bomba ca s-o detoneze. Totuşi, reluările arată că fundaşul marcator era într-un offside mic.

* Oscar Tabarez sesizează pericolul şi îl scoate la încălzire pe Luis Suarez, pe care plănuia să îl menajeze astăzi.

Min. 56: Gargano vede cartonaşul galben pentru un fault din spate asupra lui Ruiz, căpitanul Costa Ricăi.

Min. 54: GOOOL COSTA RICA!!! Singur singurel în acreu la o centrare de pe partea dreaptă, Joel Campbell preia cu pieptul o minge la 12 metri de poarta lui Muslera, şutează puternic şi reuşeşte să treacă mingea printre fundaşii adverşi în poartă. Bucuria costaricanului e uriaşă!

Min. 52: Cavani pătrunde din banda dreaptă în dribling, ajunge la 20 de metri de poartă, în zonă centrală, dar execuţia sa trece puţin peste transversală.

Min. 50: Mare ocazie pentru Costa Rica! Muslera se culcă şi respinge un balon trimis cu capul de costaricani. Marcajul uruguayenilor a fost inexistent!

Min. 49: Lugano primeşte primul cartonaş galben pentru o piedică asupra lui Campbell.

Min. 46: Brych fluieră startul celei de-a doua reprize.

Min. 45+2: Arbitrul german fluieră finalul primei părţi. Uruguay conduce, dar jocul sud-americanilor nu a fost atît de dominant precum se aşteptau specialiştii. Absenţa lui Suarez pare să cîntărească mai mult decît se aştepta.

Min. 45: Forlan şutează puternic de la 18 metri, dar execuţia sa e deviată de apărarea adversă, mingea prinde un efect ciudat şi îl lobează pe Navas, dar portarul reuşeşte să revină şi să scoată mingea de sub transversală.

Min. 43: Muslera iese greşit şi ratează contactul cu balonul, iar dar nici unul din jucătorii naţionalei din Costa Rica nu reuşeşte să reia în poarta lăsată goală.

Min. 27: Campbell şutează extraordinar de la 25 de metri, dar mingea ocoleşte milimetric bara din dreapta lui Muslera.

Min. 24: GOOL URUGUAY! Cavani execută sigur, în dreapta portarului, şi aduce bucuria printre zecile de mii de fani celeşti.

Min. 22: Penalty pentru Uruguay! Lugano este ţinut de  şi îl trînteşte pur şi simplu în careu.

* Statistica este total de partea Uruguayului, care nu a pierdut niciodată în istorie contra adversarilor din această seară. Totuşi, celeştilor le lipseşte Luis Suarez, cel care nu va fi folosit de Oscar Tabarez. Atacantul lui Livepool a fost golgheterul preliminariilor pentru CM, alături de Robin van Persie şi Deon McCaulay.

Min. 16: Cavani ratează prima mare ocazie a partidei. Rămas singur la 8 metri de poartă, după o minge servită pe tavă de apărarea Costa Ricăi, dar voleul atacantului lui PSG este jalnic, de-a dreptul, iar mingea ajunge în tribună.

Min. 15: Godin înscrie în urma unei lovituri libere de pe partea stîngă, dar fundaşul uruguayan era într-un offside mic.

Min. 8: Costa Rica are prima acţiune de atac, dar Lugano respinge calm din faţa porţii.

Min. 3: Echipele se tatonează. Pînă în prezent s-au bătut cinci lovituri de la margine, semn că atacurile înaintează ca la rugby.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

Uruguay: Muslera – Caceres, Godin, Lugano, Maxi Pereira – Stuani, A. Rios, Gargano, Rodriguez – Cavani, Forlan. Antrenor: Oscar Tabarez

Costa Rica: Navas – Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Junior Diaz – tejeda, Borges, Bolanos – Ruiz, Campbell. Antrenor: Jorge Pinto.

Arbitru: Felix Brych; Asistenţi: Mark Borsch şi Stefan Lupp (toţi din Germania)

____________________________________________________________

Sud-americanii sînt obligaţi să cîştige acest duel dacă vor să se califice, o victorie urmată de un egal în meciul Italia – Anglia fiind scenariul ideal pentru naţionala lui Suarez. 

Rezultatele din meciurile amicale ale nord-americanilor – o singură victorie în 6 partide – le dau şi mai multe speranţe „celeştilor”. Cu siguranţă va fi un meci dominat de Uruguay, şansele să nu cîştige acest meci fiind infime.

Echipele probabile:

Uruguay (4-4-2): Muslera – Pereira, Lugano, Godin, Caceres – Ramirez, Gargano, Arevalo, Rodriguez – Cavani, Forlan. Antrenor: Oscar Tabarez.
Costa Rica (4-4-2): Navas – Mora, Gonzalez, Duarte, Umana – Diaz, Borges, Cubero, Ruiz – Urena, Campbell. Antrenor: Jorge Pinto.

ADVERTISEMENT