Fotbal international

Uruguay – Franţa, coşmarul lui Antoine Griezmann. Joacă împotriva “ţării” sale!

06.07.2018 | 10:16
Uruguay - Franța, coșmarul lui Griezmann. Francezul se simte uruguayan, care este a doua sa patrie

Uruguay – Franţa este efectiv coşmarul francezului Antoine Griezmann. Orice şi-ar fi dorit cel alintat Grizou, după felul în care era strigat Zidane (Zizou). Putea să fie orice altă echipă în calea Franţei la acest turneu final de Campionat Mondial, numai Uruguay nu. Şi sorţii au decis ca tocmai naţionala celestă, dublă campioană mondială, faţă de un singur titlu pentru Les Bleus, să vină în calea lui Griezmann şi a compatrioţilor acestuia.

Se ştie că Griezmann are o relaţie specială cu colegul său de la club, la Atletico Madrid, fundaşul uruguayan Diego Godin. Acesta este şi naşul fetiţei francezului şi omul pentru care – spune Antoine – a decis să rămână la Madrid şi să refuze oferta Barcelonei. Dar Godin nu este singurul coleg uruguayan de la Atletico. Mai este şi Jose Maria Gimenez, cu care, de asemeni, Griezmann este în excelente relaţii.

Uruguay – Franţa, coşmarul lui Antoine Griezmann. Replica lui Luis Suarez

Dar Griezmann nu este legat doar de faptul că joacă la acelaşi club cu ei. Francezul a şocat când a declarat că fără nici un fel de exagerare el se simte pe jumătate uruguayan şi că iubeşte enorm această ţară, în care a fost deja în mai multe rânduri. “Credeţi-mă, mă simt ca şi când aş fi uruguayan. Este a doua mea ţară şi sunt foarte mândru de această afinitate. Îmi face o deosebită plăcere”.

Uruguay - Franța, coșmarul lui Griezmann. Aici toţi trei în tricoul lui Atletico, iar acum vor fi adversari
Uruguay – Franța, coșmarul lui Griezmann. Aici toţi trei în tricoul lui Atletico

Declaraţia sa nu putea să nu ajungă şi la urechile altor internaţionali uruguayeni, care însă nu sunt colegi de club cu Griezmann. Nahitan Nandez, de la Boca Juniors, a primit cu satisfacţie cuvintele lui Griezmann, nu însă şi starul catalan Luis Suarez, asta, poate, şi pentru că francezul a driblat în vară Barcelona şi a rămas la Atletico. “Griezmann nu are cum să se simtă uruguayan. A fi uruguayan este un sentiment pe care numai noi, cei născuţi şi crescuţi în această ţară minunată, îl putem avea. Ceea ce la el lipseşte, deci nu poate fi uruguayan”.

Tags: