Sporturi

Uruguyanul Pablo Cuevas a reuşit lovitura anului în tenisul masculin. Video

06.05.2019 | 10:57
Uruguyanul Pablo Cuevas a reusit lovitura anului in tenisul masculin Video
ADVERTISEMENT

Uruguayanul Pablo Cuevas a jucat duminică finala turneului ATP din localitatea portugheză Estoril în compania marii speranţe a Greciei în acest sport, Stefanos Tsitsipas. Grecul, 20 de ani, locul 10 mondial, favoritul unu la acest turneu, l-a avut adversar în finală pe veteranul sud-american Pablo Cuevas, un specialist al jocului pe zgură, cu cinci titluri ATP în carieră, cucerite pe această suprafaţă.

Uruguayanul Pablo Cuevas a reuşit lovitura anului în tenis

Stefanos Tsitsipas a câştigat finala de la Estoril cu 2-0 (6-3, 7-6) şi odată cu ea 250 puncte ATP şi 98.000 de euro, în timp ce învinsul a acumulat 150 de puncte ATP şi jumătate din suma alocată grecului. De menţionat că deşi câştigase anul acesta turneul de la Tunis, Pablo Cuevas a ajuns pe tabloul principal la Estoril, după ce pierduse în calificări, în calitate de lucky looser, prin retragerea favoritului 2, italianul Fabio Fognini. La 33 de ani Cuevas este acum numărul 67 mondial.

ADVERTISEMENT

Însă cel care a reuşit să obţină aplauzele frenetice ale publicului prezent în tribune la Estoril nu a fost Stefanos Tsitsipas, aflat la primul său turneu câştigat pe zgură, care e şi suprafaţa favorită. Uruguayanul Pablo Cuevas candidează cu mari şanse la lovitura anului în tenisul masculin, cu o execuţie aproape ireală în setul secund.

Pablo Cuevas - lovitura anului în tenis în finala turneului de la Estoril
Pablo Cuevas – lovitura anului în tenis în finala turneului de la Estoril

A mai fost protagonistul unei execuţii imposibile şi la Madrid, în 2017

După un schimb de replici spectaculos Cuevas a ajuns în situaţia extrem de simplă şi de avantajoasă de a finaliza punctul cu un smash din apropierea fileului. Însă ceea ce a ales sud-americanul a fost ceva total neprevăzut. El a simulat smashul, a lăsat ca mingea să cadă, iar apoi a pus o scurtă lovind mingea printre picioare! Tsitsipas a declarat la final că Pablo Cuevas, cu jocul lui spectaculos pe zgură, a fost unul dintre idolii copilăriei sale.

ADVERTISEMENT

Cuevas nu e la prima ispravă de acest gen, fiind recunoscut un maestru al loviturilor imposibile. În 2017, la marele turneu care are loc la Madrid şi e patronat de Ion Ţiriac el l-a lăsat mască pe germanul Alexander Zverev, după ce a alergat după mingea lobată de acesta şi a întors-o într-o lovitură câştigătoare dată cu spatele, fără a vedea unde o plasează.