Sport

Emma Răducanu – Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Rezultat istoric, Emma este campioană la US Open 2021! Declaraţii emoţionante la ceremonia de premiere

Finala feminină de la US Open 2021 se joacă sâmbătă, de la ora 23:00. Emma Răducanu şi Leylah Fernandez sunt combatantele surpriză.
12.09.2021 | 02:05
Emma Raducanu  Leylah Fernandez 64 63 Rezultat istoric Emma este campioana la US Open 2021 Declaratii emotionante la ceremonia de premiere
ADVERTISEMENT
11-09-2021
21:44

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3, finala feminină la US Open 2021

Emma Răducanu a primit trofeul chiar de la Billie Jean King, după un discurs care a emoţionat publicul din tribune. Jucătoarea britanică urcă 127 de locuri în clasamentul WTA, până pe 23! Primeşte un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru acest succes.

“Vreau în primul rând să o felicit pe Leylah, a învins jucătoare de top. Nivelul a fost foarte bun, sper să jucăm şi alte finale. Mulţumesc tuturor celor din echipa mea pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor. Mulţumesc celor din New York că m-aţi făcut să mă simt ca acasă în aceste trei săptămâni, de la primul la ultimul meci. M-am rugat să nu fac dublă greşeală. Fiecare jucătoare de pe tabloul feminin are o şansă la orice turneu”, a declarat Emma Răducanu.

Leylah Fernandez a avut şi ea un discurs foarte apreciat, aplaudat minute în şir de public. “Este incredibil ce am trăit în aceste săptămâni. Sunt mândră de mine. Emma a jucat extraordinar azi. Este ceva special să mă aflu în această finală, cu voi încurajându-mă. Mulţumesc, New York!

Mulţumesc familiei, aţi crezut mereu în mine. Aţi fost acolo şi îm momentele grele. Îmi doresc să fiu din nou în finală, cu trofeul potrivit. Este o zi grea pentru New York şi sper să fiu la fel de puternică precum a fost acest oraş în ultimii ani. Te iubesc, New York. Sper să ne revedem la anul”, a spus Leylah Fernandez.

FINAL. Emma Răducanu – Leylah Fernandez 6-4, 6-3.

6-4, 6-3. Emma Răducanu îşi face serviciul. E campioană la US Open 2021!

Emoţii pentru Emma Răducanu. A fost nevoită să ia time-out medical după ce s-a julit la picior în timpul unui raliu. Cu lacrimi în ochi, Leylah Fernandez îi reproşează arbitrei că partida a fost întreruptă.

5-3. Fernandez salvează două mingi de meci şi îşi face serviciul.

5-2. Emma îşi face serviciul, titlul la US Open e aproape!

4-2. Emma Răducanu face break!

3-2. Emma îşi face serviciul.

2-2. Emma Răducanu face rebreak.

1-2. Break pentru Fernandez

1-1. Fernandez îşi face serviciul după ce salvează trei mingi de break.

1-0. Game Răducanu.


6-4. Set Emma Răducanu, care face break!

5-4. Emma îşi face serviciul.

4-4. Game Fernandez

4-3. Emma trece din nou în faţă cu break.

3-3. Fernandez îşi face servciul.

3-2. Emma Răducanu revine în avantaj.

2-2. Fernandez îşi face serviciul.

2-1. Fernandez face rebreak.

2-0. Break Emma Răducanu, start perfect.

1-0. Game Răducanu.

Nu a existat o finală de Grand Slam mai surprinzătoare. Emma Răducanu îşi rezervase bilete de avion pentru Londra imdiat după faza calificărilor. Acum este în finala competiţiei şi are lumea tenisului la picioare.

Pe 25 august, Emma Răducanu o înfrunta pe olandeza Bibiane Schoofs, locul 285 WTA, în turul 1 al calificărilor de la US Open 2021. Sâmbătă, 11 septembrie, este în finala de la Flushing Meadows. A câştigat deja nouă meciuri, fără să piardă vreun set. Şi este prima finalistă care nu a pierdut set în drumul spre ultimul act.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV finala feminină de la US Open 2021. Cum au ajuns Ema Răducanu şi Leylah Fernandez în ultimul act

Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala feminină de la US Open 2021, va fi transmisă de Eurosport 1. Emma a avut un traseu neaşteptat de facil până în sferturile de finală. Asta după ce a fost ajutată şi de retragerea americancei Jennifer Brady, pe care trebuia să o înfrunte în chiar runda inaugurală. A jucat în schimb cu Steanie Vogele, lucky looser, o misiune mult mai facilă. În plus, a prins traseul de cap de serie al lui Brady.

Astfel, primul cap de serie pe care l-a înruntat Emma Răducanu a fost Belinda Bencic, în sferturile de finală. A urmat apoi Maria Sakkari, ambele partide câştigate de o manieră impresionantă. Practic, Ema poate câştiga US Open 2021 fără să înfrunte vreuna din primele 10 favorite.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Leylah Fernandez a avut un traseu mult mai complicat. În turul 3, jucătoarea din Canada a învins-o pe Naomi Osaka, deţinătoarea trofeului. A fost primul mare şoc al competiţiei. A mai trecut apoi de Kerber, Svitolina şi Sabalenka, alte jucătoare importante din circuit.

Ema Răducanu, mesaj special de la o fostă profesoară: “Este exact la fel cum am cunoscut-o, în şcoală”

Emma Răducanu va împlini 19 ani pe 3 noiembrie, iar printre fanii ei cei mai înfocaţi suporteri ai ei au fost actualii şi foştii colegi de şcoală şi profesori. Rebecca Rodgers, o fostă profesoară a Emmei, a avut un mesaj special pentru finalista de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

“Sunt atât de mândră de ea. Este extraordinar să văd că este la fel cum am cunoscut-o, la școală. Este la fel de ambițioasă, cu picioarele pe pământ, la fel de dornică să își îndeplinească dorințele din copilărie. Și sunt convins că e doar începutul”, a declarat Rebecca Rodgers pentru ITV News.

Emma Răducanu va urca minimum 118 locuri în clasamentul WTA, până pe 32. Poate ajunge chiar pe locul 23 dacă reușește să se impună în finala de la US Open.

ADVERTISEMENT

Și Leylah Fernandez și-a amintit de anii de școală. Cum a reușit să o motiveze o profesoară atunci când avea 11 ani

Leylah Fernandez a împlinit 19 ani chiar în ziua în care a eliminat-o pe Elina Svitolina. Și-a amintit mesajul unei profesoare atunci când avea doar 11 ani. Aceasta voia să o convingă să renunțe la tenis, dar a făcut doar să o ambiționeze.

“A fost foarte amuzant. La vremea respetivă nu mi s-a părut, dar acum râd când mă gândesc. Mi-a spus că ar fi mai bine să renunț la tenis pentru a mă concentra pe școală. Sunt fericită că a făcut-o, am acea frază în cap și mă ajută să mă motivez”, a povestit Fernandez.

Leylah Fernandez urcă 45 de locuri în clasament, până pe 28, dacă pierde finala cu Emma Răducanu. Iar dacă se impune în faţa britanicei va urca până pe locul 19.

ADVERTISEMENT