Sport

US Open 2021, optimi de finală. Bianca Andreescu, eliminată de Maria Sakkari. Canadianca cu origini românești a terminat meciul într-un picior. Video

FANATIK.RO vă oferă detalii despre faza optimilor de finală la US Open 2021, meciurile urmând a avea loc duminică, 5 septembrie şi luni, 6 septembrie
07.09.2021 | 10:16
US Open 2021 optimi de finala Bianca Andreescu eliminata de Maria Sakkari Canadianca cu origini romanesti a terminat meciul intrun picior Video
Bianca Andreescu. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
07-09-2021
07:15

Bianca Andreescu, eliminată în optimi după un meci de 3 ore și jumătate

Jucătoarea cu origini românești, Bianca Andreescu, numărul 7 mondial, și-a încheiat parcursul la Open-ul american fiind eliminată de Maria Sakkari (18 WTA), la capătul unui meci epic care a durat trei ore și jumătate, scor 7-6(2), 6-7(6), 3-6.

Andreescu, câștigătoarea US Open în 2019, a avut mari probleme medicale, terminând confruntarea cu jucătoarea din Grecia într-un picior.

 

Reprezentanta Canadei a avut nevoie de o pauză în decisiv, la scorul de 3-3, în care a primit îngrijiri medicale, la vestiar, iar la revenirea pe teren nu a mai reușit să câștige nici un game.

În sferturi, Maria Sakkari o va înfrunta pe Karolinei Plsikova (4 WTA), iar dacă se va califica în semifinale ar putea întâlni o altă jucătoare cu origini românești, Emma Răducanu, care, în sferturi se va duela cu Belinda Bencic.

06-09-2021
20:19

Emma Răducanu este în sferturile de finală la US Open 2021. Doar trei game-uri cedate cu Shelby Rogers

Emma Răducanu și-a asigurat calificarea în sferturile de finală la US Open 2021, cea mai bună performanță a sa la un Grand Slam. A învins-o pe Shelby Rogers în două seturi, scor 6-2, 6-1.

În sferturile de finală, Răducanu o va înfrunta pe Belinda Bencic, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, cea care a trecut de Iga Swiatek. Indiferent de rezultatul partidei, Emma Răducanu va intra în premieră în top 100 WTA.

Pe tabloul masculin, Lloyd Harris l-a învins pe Reilly Opelka în patru seturi şi merge într-un sfert de finală cu Alexander Zverev.

06-09-2021
19:47

Monica Niculescu și Gabriela Ruse, în sferturile de finală la US Open 2021

Monica Niculescu și Gabriela Ruse au trecut în trei seturi de Leylah Fernandez și Erin Routliffe, scor 6-1, 4-6, 6-2. Cele două românce ar putea-o înfrunta pe Raluca Olaru pentru calificarea în semifinale la US Open 2021.

Olaru și Kechinok joacă luni seară cu Alexa Guarachi și Desirae Krawczyk pentru calificarea în sferturile de finală. Învingătoarele au meci cu Ruse / Niculescu.

La simplu, Belinda Bencic a fost prima calificată a zilei pe tabloul feminin. Emma Răducanu a făcut și ea un pas important spre sferturi, 6-2 în primul set cu Shelby Rogers. Alexander Zverev este și el în semifinale, victorie în minimum de seturi la Jannik Sinner. 

06-09-2021
15:45

Emma Răducanu și Bianca Andreescu, meciuri pentru sferturi. Trei românce joacă la dublu

Emma Răducanu și Bianca Andreescu sunt jucătoarele cu origini românești care vor încerca să își asigure locul în sferturile de finală. Răducanu, care reprezintă Marea Britanie, va juca în jurul orei 22:00 cu Shelby Rogers.

Iar Andreescu, reprezentanta Canadei, campioana din 2019, o înfruntă marți dimineață, ora 4:00 a României, pe Maria Sakkari. Bencic – Swiatek este primul meci al zilei la feminin, cu începere de la ora 18:00. 

La dublu, România are trei reprezentante în programul zilei, în meciuri pentru calificarea în sferturile de finală. Monica Niculescu și Gabriela Ruse joacă împotriva perechii Leylah Fernandez / Erin Routliffe. Iar Raluca Olaru și Nadiya Kechinok le înfruntă pe Alexa Guarachi și Desirae Krawczyk. 

 

05-09-2021
23:12

Raluca Olaru, calificare în optimile de finală la US Open

Raluca Olaru şi Nadiya Kichenok au obţinut calificarea în optimile de finală la US Open 2021. Cele două au trecut în trei seturi de Tomljanovic / Petkovic, scor 5-7, 6-1, 6-2.

Pentru calificarea în sferturi la Flushing Meadows, Olaru şi Kichenok ar putea da peste o pereche din România, formată din Niculesu şi Ruse. Dacă acestea vor trece de L. Fernandez / E. Routtlife.

Pe tabloul de simplu au fost din nou surprize, atât la masculin, cât şi la feminin. Leylah Fernandez, 18 ani, a trecut de Angelique Kerber şi va juca în sferturile de finală cu Elina Svitolina. 

Botic Van de Zandschulp, jucător din a doua sută mondială, merge şi el în sferturi după ce a trecut de Diego Schwartzmann.

05-09-2021
19:09

Horia Tecău s-a calificat în sferturile de finală la US Open 2021

Horia Tecău şi Kevin Krawietz au trecut de Santiago Gonzales / Andres Molteni şi s-au calificat în sferturile de finală la US Open 2021. A fost 6-2, 7-6 (5) pentru român şi partenerul său german.

Pentru un loc în semifinale la US Open 2021, Tecău şi Krawietz îi vor înfrunta pe învingătorii din partida Berankis / Paire – Querrey / Johnson.

Raluca Olaru va încerca să obţină şi ea calificarea în sferturile de finală, alături de Nadiya Kechinok. Cele două le înfruntă pe Tomljanovic / Petkovic.

05-09-2021
15:58

Start în optimile de finală la US Open: Van de Zandschulp - Diego Schwartzmann e primul meci

Programul optimilor de finală este deschis de partida Van de Zandschulp – Diego Schwartzmann. Olandezul, locul 117 ATP, a ajuns surprinzător în această fază a competiţiei. Inclusiv cu o victorie la Casper Ruud, favorit 8.

Diego Schwartzmann, favorit 11, poate ajunge în sferturile de finală fără să înfrunte vreun cap de serie în turneu.

US Open 2021 intră în fazele superioare ale competiţiei şi în a doua săptămână de întreceri de mare spectacol pe arenele din complexul USTA Billie Jean King de la Flushing Meadows, în New York. Este ultimul turneu de Grand Slam al anului şi am cosemnat deja câteva mari surprize, în special în competiţia feminină.

Programul optimilor de finală la US Open 2021

Masculin

Duminică, 5 septembrie

  • van den Zandschulp – Schwarzmann
  • Medvedev – Evans

Luni, 6 septembrie

  • Gojowycz – Alcaraz
  • Tiafoe – Auger-Aliassime
  • Djokovic – Broobsky
  • Opelka – Harris
  • Otte –  Berrettini
  • Zverev – Sinner
ADVERTISEMENT

Feminin

Duminică, 5 septembrie

  • SIMONA HALEP – Elina Svitolina
  • Kerber – Fernandez
  • Mertens – Sabalenka

Luni, 6 septembrie

  • Krejcikova – Muguruza
  • Bencic – Swiatek
  • Pliskova – Pavliucenkova
  • Rogers – Răducanu
  • Sakkari – Andreescu

Vestea bună pentru jucători şi pentru numeroşii spectatori care au luat cu asalt în special tribunele arenelor principale de la US Open este că vremea pare a ţine ca lumea cu tenisul, pentru că se anunţă un timp frumos, fără precipitaţii, pentru cel puţin patru zile de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Turneul din acest an, primul la care a revenit şi publicul în tribune, s-a dovedit a fi cu adevărat unul de o înaltă ţinută spectaculară, cu foarte multe meciuri cu adevărat execpţionale, unul dintre acestea fiind considerat şi cel dintre Simona Halep şi Elena Rybakina din turul 3, câştigat de româncă în trei seturi.

Carlos Alcaraz, noul fenomen al tenisului spaniol

În turneul masculin Novak Djokovic a scăpat de un adversar incomod din noua generaţie, grecu Stefanos Tsitsipas capitulând după meci fabulos, în cinci seturi, în faţa noului Rafael Nadal, noul fenomen din tenisul spaniol, Carlos Alcaraz, care are numai 18 ani.

ADVERTISEMENT

Alături de Nole mai speră la trofeu rusul Daniil Medvedev şi germanul Alexander Zverev, ultimul calificat după ce americanul Jack Sock a abandonat în setul patru, la scorul de 2-1, fiind acidentat. Şi sud-africanul Lloyd Harris e o revelaţie, el ajungând în optimi după un 3-0 sec cu Denis Şapovalov din Canada.

Medvedev – Evans, cel mai tare meci la masculin

Djokovic va juca în optimi cu americanul Broobsky şi evident că este mare favorit. Un meci nu tocmai uşor, dar pe care îl poate trece cu bine, îl va avea Daniil Medvedev în compania britanicului Daniel Evens iar Alexander Zverev se va duela într-un alt joc al tinerei generaţii, cu italianul Jannik Sinner.

ADVERTISEMENT

În competiţia feminină s-a produs un adevărat cutremur. Primele două favorite şi-au făcut deja bagajele spre casă. Liderul mondial Ashleigh Barty, a pierdut în trei seturi în faţa americancei Shelby Rogers, o jucătoare decentă, dar nicidecum de Top 10, semn că ar avea nevoie de o pauză mai lungă, de refacere.

Evoluţii excelente pentru Bianca Andreescu şi Emma Răducanu

Şi ocupanta locului secund, Naomi Osaka, a capitulat la una dintre marile speranţe ale tenisului feminin, candadianca de numai 18 ani, Leylah Fernandez, o jucătoare de culoare cu calităţi excepţionale. În schimb, Simona Halep a urcat în optimi şi cele două jucătoare de sorginte română, canadianca Bianca Andreescu şi britanica Emma Răducanu la fel, cea de a doua fiind de-a dreptul impresionantă la al doilea ei Grand Slam din carieră.

De pe întreg tabloul optimilor confruntarea de la feminin Simona Halep – Elina Svitolina e considerată capul de afiş, urmată tot de o partidă la feminin între Bianca Andreescu şi grecoaica Maria Sakkari. De la masculin cel mai interesant meci este văzut între Daniil Medvedev şi Daniel Evans.

Leylah Fernandez, o nouă stea pentru Canada

La feminin este clar că orice este posibil până la final, inclusiv să câştige o jucătoare care nu avea nici o şansă la startul turneului. În momentul de faţă opinia specialiştiloir este că dacă Simona Halepva trece de Elina Svitolina-Monfils atunci românca va deveni una dintre primele trei favorite la câştigarea US Open, alături de Aryna Sabalenka şi Angelique Kerber din Germania.

Însă trebuie mare atenţie la evoluţiile valului nou al tenisului feminin, Leylah Fernandez, Emma Răducanu precum şi la cele ale Barborei Krejcikova şi Maria Sakkari. Emma Răducanu o va avea în faţă pe învingătoarea lui Ashleigh Barty iar Fernandez pe Angelique Kerber.

ADVERTISEMENT